Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Boğaz’da yer alan Arnavutköy, eski yıllarda sadece balık restoranlarını barındıran sakin ve nezih bir yerdi. 1970’lerde açılan Rema Taverna, sütlü balığıyla bir dönem İstanbul sosyetesinin tercihi oldu. Sonra yeri değişti, rakipleri arttı ve eski popülaritesini kaybetti.

ARNAVUTKÖY’ÜN ROFFA’SI

Bu arada Kuyu Balık’taki Rum aşçının hazırladığı mezeler de unutulmamalı. Sur Balık ve mütevazı birkaç restoran daha açılınca bölgede özellikle turist sayısı çoğaldı. Zamanla kalite yükseldi ve limuzinler, özel yapım minibüsler trafiği tıkamaya başladı.

Haberin Devamı

Bu sayede Arnavutköylüler, ellerinde kamera ve fotoğraf makineleri olan magazin muhabirleriyle de tanıştı.

Son 10 yıl içinde bu sakinlik yerini barlara, restoranlara ve kulüplere bırakmaya başladı. Hatta butik oteller bile açıldı. Dolayısıyla Arnavutköy, artık akşam gezmecilerinin mekanı oldu. Bu kervana son olarak Roffa katıldı. Tanıtım gecesinde, mekanın uzun yıllar Hollanda’da turizm ve ticaretle uğraşmış Karslı sahibi Harun Saki, kar görmüş kazları Turgut Ay’ın şefliğinde sundu. Ay, eskiden çalıştığı The Gaillard’dan ötürü bu konuda son derece deneyimli ve başarılı bir isim. Eminim ki, mekanın müdavimleri son dönemin modası olan kazdan ve Kars’ın beyaz pilavından yemek için sık sık gelecektir.

Bu eski Boğaz evinin alt katı restoran, üst katı özel yemek salonu, terası da seyir mekanı olacak şekilde tasarlanmış.

Gecenin ilerleyen saatlerinde müzik direktörü Sinan Uçan’la kulübe dönmesi için de gerekli ayarlamalar yapılmış.

Şimdi gelelim en önemli nokta menüye... Başlangıçlarda parmesanlı sebze çıtırları, yeşil limonlu domates sosunda sunulan balık solungacı ve çıtır mantı öne çıkıyor. Bu grupta değişik bir tarz sunum daha var; o da çeşitli tapaslar ve sangria menüsü. Makarnalardaki favorim karidesli fettuccine ve mekanın imza yemeklerinden kaz etli risottoyu denemek için bile Roffa’ya gidilebilir.

Ana yemeklerin başarılı olanlar, robespierre ve etli pazı sarma. Bunu tercih etmeyenler için ise Boğaz’ı seyrederek yiyebilecekleri bouillabaisse (sarımsaklı ekmekle sunulan deniz mahsülleri çorbası) ve de yaban pirinci, közde kestane ve kuzukulağıyla sunulan Kars kazı (mevsiminde) mevcut.

Haberin Devamı

Tatlılarda balkabaklı krem brüle ve kavanozda malibu puding denenebilir.

Tanınmış, ödüllü bir şef olan Turgut Ay’ın Avrupa’da kendini birçok alanda ispat etmiş Arnavutköy’ü seven iş adamıyla beraberliği eminim ki, Roffa’yı uzun ömürlü kılacak. Bu genç mekanın evrimini bekleyip göreceğiz.