Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta sizi İstanbul’un en yeni ‘etçi’lerinden biri olan Scarlet’le tanıştıracağım. Süleyman Dilek, aslında çekirdekten gelme bir etçi. Sohbetimiz sırasında gayet mütevazı bir edayla işe, 15 yıl önce çaycı olarak başladığını, Günaydın kuruluşlarında kasap çıraklığı, salon garsonluğu, şeflik ve işletme yöneticiliği dahil mesleğiyle ilgili her etapta günde neredeyse 15-16 saat çalışarak buralara geldiğini anlattı. Tam sohbetimiz koyulaşırken bir noktaya gözü takılıyor, tabii ki ben de onu izliyorum; bir misafirin garsonla konuşmasına şahitlik ediyoruz. Süre uzayınca ok gibi
fırlıyor ve akşam boyunca kontrol edici gözlerle salonu denetliyor. Tam öğretildiği gibi yönetici, hatta biraz da hiperaktif diyebilirim.

Haberin Devamı

Sohbet sırasında, menüdeki ‘şehir kulübü’ ibaresini soruyorum, cevabı enteresan: “Burayı neredeyse 24 saat hizmet vermesi için hazırladım. Tabii en çok da bar üzerinde durdum. Sosyalleşmenin bir yolu da budur diye düşünüyorum. Hatta bahçemiz bile var. Orada yetiştirdiğimiz özel bitkilerle, kokteyllere renk ve tat katıyoruz. İki toplantı odamız, her türlü araç gereçle çalışma yapılabilir durumda, hatta kahvaltı için bile kullanılabilir. Akşam yemeğinden sonra canlı performanslar, DJ’ler geç saatlere kadar çalmaya devam ediyor. “

Dekorasyon Abdullah Burnaz imzalı, modern, soft ve şık bir mekan.
Koltukları rahat, yemekleri hakikaten çok özenli, bilhassa da sunumlar.

ETİLER’DE  ET ŞÖLENİ

Adını daha da duyuracak

Başlangıç olarak aldığım dana carpaccio, değişik bir tarzda sunuluyor. Scarlet Steak Tartar, ilk defa denediğim ve hoşuma giden bir tat oldu. Churrascaria adıyla menüde geçen parmesanlı, susamlı, Brezilya döneri masada servis ediliyor. Brezilya’dakinden biraz farklı; daha iyi pişmiş ve son derece güzel marine edilmiş.

Dana havyar diye bahsedilen ve mekanın imza yemeği olarak gösterilen başlangıçsa haşlanmış dana kemiği iliğinin maydanoz ve çıtır ekmeklerle sunumundan oluşuyor. Et dışında birçok şey de menüde mevcut. Örnek vermem gerekirse, tempura şeklinde kızarmış karides sunuluyor. Bu arada en beğendiğim lezzetler arasında tulum peynirli steak salata var. Scarlet’in makarnaları arasındaki dağ mantarları ve etle sundukları ravioli mutlaka tadılmalı.

Haberin Devamı

Şimdi gelelim son bölüme, eğer hâlâ yiyecek yeriniz varsa, asado sosu eşliğinde sunulan dana kaburgayı tüm masa için sipariş edip, paylaşabilirsiniz. Hakikaten ‘ilik gibi’ derler ya aynen öyle. Sekiz saat folyo içerisinde, orta ısıdaki fırında pişiriliyor.

Tatlı bölümünde ise orman meyveli krep, masada alevli şekilde yapılıp, vanilyalı dondurmayla sunuluyor. Fakat favorim, sipariş üzerine hazırlanan milföy. Servis, muhakkak en kısa zamanda daha da yerine oturacaktır. Mehmet Çalışkan mutfağın maestrosu, Muhammed Delitaş ise salon şefi. Scarlet, disiplinli hizmeti, lezzetli yemekleri ve pırıl pırıl mutfağıyla adını daha da çok duyuracaktır inancındayım.