Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Feriye’yi bu gidişimde birçok yönden gelişmiş buldum. Menüde yapılan radikal değişimler, dünya mutfaklarından alıntılar, spesiyaliteler ve ünlü şef Aydın Demir’in sihirli kepçesiyle, İstanbul’un en büyük tabiat abidelerinden Boğaziçi kıyılarında bir başka olmuş.

FERiYE’DE LEZZET YOLCULUĞU

Geçtiğimiz haftalarda ardı ardına yaşanan üzücü olaylara karşı harekete geçen Feriye Palace, bizleri 2012 yılında Lyon’da Avrupa’nın en başarılı yabancı şefi seçilen Aydın Demir öncülüğünde lezzet yolculuğuna çıkardı. İskeleden kalkan hayali gemimizin ilk durağı brioche kıtırı ve füme deniz tuzuyla bezenmiş kaz ciğerli makaron oldu. Doğruyu söylemek gerekirse; yanlış bir iş yapıp makaronu önce ikiye böldüm, merakla ilk parçayı ağzıma attım ve kızım Aylin’in gözlerine baktım. Hakikaten

Haberin Devamı

uyumlu ve çok farklı olduğuna inandığımız bir tat üzerinde anlaştık. Daha sonra Antep fıstıklı brokoli çorbası geldi; en çok mascarpone peynirinin oluşturduğu yoğunluk hoşuma gitti.

Tadımlık olarak sunulan somon tartine ve kuşkonmazlı karides panna cotta, biraz karışık olduğu hissi uyandırdı. Ördek ragulu ravioliyse bal kabağı püresi yatağına çok yakışmıştı. Ancak ördek parçacıkları kesilmek yerine biraz daha didiklenerek konmuş

olsaydı, daha mı iyi olurdu diye düşündüm. Gecenin en leziz ve ferah tadı, fesleğen

köpüğü ve mandalina kıtırıyla servis edilen satsuma sorbe oldu.

FERiYE’DE LEZZET YOLCULUĞU

Dana bonfilenin şanssızlığı

Daha sonra arz-ı endam eden ılık lagos filetosu, ıspanak püresi, kuşkonmaz ve kabak çekirdeği, krokanla başarılı bir eşleşme olmuştu. Dana bonfileyse menüdeki yerinden dolayı biraz şanssızdı diyebilirim. Zira herkes birbirinden lezzetli tabaklardan sonra viskiyle beraber 15 gün damıtılmış meyan sosunda sunulan yumuşacık etin tadına varamadı.

Cezerye sevmeyen biri olarak cevizli ve havuçlu pannacotta cezeryenin tamamını bitirdim. Gece boyunca Artun Ünsal, Mehmet Yaşin, Mörfi Menahem ve yıllardır sohbet imkanı bulamadığım Atilla Dorsay’la memleket meselelerini konuşup, yemek kritikleri yapmak çok hoştu. Gecenin bir diğer güzel yanıysa Aydın Şef’in sevecen ve kendinden emin konuşmaları oldu. Chaine des Rotisseurs’un yemeklerini hatırlattı.

Haberin Devamı

Herkesin hemfikir olduğu tek konu, ülkemizdeki terörün bir an evvel bitmesi, güvenlik ortamının değişmez bekçileri silahlı kuvvetlerimizin ve emniyet teşkilatımızın artık kayıp vermemesi ve eski huzurlu günlere dönmemizdi.