Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İZMİR’DE MUHTEŞEM GECE

İzmir, bir dönem Büyük Efes Oteli’yle anılırdı. Şehrin bir zamanlar en lüks oteli olduğundan açılışından kapanışına kadar hep çok büyük etkinliklere ev sahipliği yaptı. Sonra işadamı Murat Vargın aldı; sanatsever bir kişiliğe sahip olduğu için de o ruhla yeniledi. Giriş kapısından en üst kattaki a la carte restorana kadar her yer, tablolar, objeler ve heykeller gibi sanat eserleriyle süslendi. Ayrıca bu tip etkinliklere ev sahipliği yapması için oluşturulan bir galeri de mevcut. En önemlisi bu eserleri yaşatan, koruyan ve oteli en iyi şekilde tekrardan İzmirliler’le buluşturan bir genel müdürün olması; deneyimli turizmci, Rıza Elibol. Kazakistanlı eşiyle tüm sosyal kulüplerde ve etkinliklerde oteli her an her yerde tanıtıyorlar.

Haberin Devamı

İZMİR’DE MUHTEŞEM GECE

Geçtiğimiz günlerde 1985 yılında kurulmasına ön ayak olduğum Hızır Acil, yani şimdiki haliyle 112 Acil Servis hizmetini anlatmak üzere gittiğim ‘2. Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Sempozyumu’ndan sonra Rıza Bey’in konuğu olarak, otelin dokuzuncu katında bulunan
Equinox isimli restoranda yemeğe katıldım.

Lezzetler gibi hizmet de iyiydi!

Başlangıçlarda gelen balkabağı
carpaccio yatağında çekirdekli balık köftesi
ve yanındaki bezelye püresi garnitürü, ilk defa denediğim bir lezzetti. Arkasından yine enteresan bir tabak masayı süsledi; sirke ve şarap soslu deniz tarağı salatası. Biz tam ana yemeği beklerken, yine aykırı bir tat, değişik bir tabakla masada yerini aldı; bademli gnocchi yatağında bıldırcın konfit.

İZMİR’DE MUHTEŞEM GECE

Tam nefes alırken, mandalinalı sorbet geldi. Yiyecek-içecek direktör yardımcısı Hakan Ali Uçmuş yönetimindeki ekibin, muhteşem servisi sırasında bize
dinlenme süresi doğdu.

Bir süre sonra masaya 10 kiloluk bir trança balığının bademle gratine edilmiş bir parçası, mısır püresi ve ratatuy (bir çeşit türlü) eşliğinde geldi. Hakikaten Avusturyalı şef Wolfgang Goedl, marifetini konuşturmuştu. Son olarak karamelli dondurma eşliğinde sunulan meyveli tart ise sous chef Remzi Uçöz imzası taşıyordu.

Son yıllarda bu kadar şık, gerçek bir fine dining restoranında böyle güzel bir menü tatmamıştım. İstanbul’da gitgide bu tip lokantalar şekil değiştirirken, Equinox’da her akşam bir etkinliğin olması doğrusu beni şaşırttı. En kısa zamanda Rıza Elibol’un bahsettiği caz gecelerine de katılacağım. Ellerinize sağlık, değerli kadim dostum...…

Haberin Devamı

Sevgili okuyucularım, bugün 2017’nin son günü. Bu yıl, sizlerle her pazar buluştuk ve hayatı paylaştık. Yeni yılda da hepimizin sağlığı elverirse, yine beraber olacağımız mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

İZMİR’DE MUHTEŞEM GECE