Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Göktürk, İstanbul’un uydu ilçelerinden biri olmuş durumda... Düzenli, modern ve temiz oluşu, hem de yeni açılan İstanbul Havalimanı’na yakınlığı dolayısıyla da son derece gözde bir yerleşim merkezi halini aldı.
Bu semtin tam can alıcı noktasına baktığımızda, şık estetik bir binayla karşılaşıyorsunuz. Ünlü Türk mimar Hakan Kıran imzasını taşıyan bu yapıtın en can alıcı noktası ise sabah kahvaltısından gece atıştırmalığına kadar hizmet veren Bloom. Burası daha önceleri Gezi Pastanesi’nin bir şubesiydi ve içinde bir de çikolata imalathanesi bulunduruyordu. Şimdi hepsi aynı yerde toplanmış ve bir kompleks oluşmuş, çok daha başarılı çalışıyor.
Taze ürünler

Tarladan masaya Bloom’da...
Burada en önemli bulduğun hususlardan birisi ürün tazeliğine verilen değer oldu. Restoranın giriş bölümünde Avrupai tarzda bir manav yaratılmış. Her gün anlaşmalı üreticilerden gelen meyve-sebze hem tüketiciye intikal ettiriliyor hem de üretimde kullanılıyor. Bu arada fiyatlar da makul boyutlarda tutulmuş. Çikolata reyonundaki ürünlerde özellikle koruyucu hiçbir madde kullanılmamış, zaten son zamanlarda bu konuda diğer markaların da bir kısmında da bunu görüyoruz.
Menü çok değişken ve basılı değil. Şef Fikret Demirağ, pazartesileri menüyü oluşturup yazıcıda basıyor. Benim gittiğim hafta değişik tat olarak şalgamlı kısır
Tarladan masaya Bloom’da...
vardı, denenmeli diyeyim. Fakat mercimek köftesi nigiriyi ne Japon ne Antakya mutfağıyla pek bağdaştıramadım. Zerdeçallı mercimek çorbası muhteşemdi hele de servis sırasında içine konan süzme yoğurt ve limon segmenti çorbayı çok daha leziz kılıyordu.
Deneyimli şefler
Daha sonra tattığım ıspanak borani birlikteliğindeki bonfileyi başarılı buldum. Bir de son olarak nar ekşili somon geldi. Çok ince kesilmiş kabak ve pancarlarla servis edilmişti, bu tabak da tercih edilebilir. Bunların yanında menüde hamburger ve kuzu ciğer de dikkatimi çekti. Son olarak gelen chia tohumlu parfait ve evin imalatı çikolataya hayır demek imkânsız.
Bu sefer Hakan Kıran deneyimli bir ekiple bu konsepti yaratmış. Mutfağı
Bilkent Üniversitesi Turizm bölümü mezunu Antakyalı Fikret Demirağ’a teslim etmiş. San Francisco’da büyük deneyim kazanan genç şef, eminim ki İstanbul’da da sesini duyuracak.
İşletme müdürüyse çok tecrübeli ve tanıdık bir isim, Amerika’da yolcu gemilerinde mesleğe başlayan İngiltere’de bir Hilton otelinde iki yıl restoran müdürlüğü yapan Volkan Hacısalihoğlu. Biz onu asıl Suada’daki yöneticiliğinden tanıyoruz.
Temennim bu güzel mekanın başarısının artarak devam etmesidir.