Cadde Roman Havası yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

Roman Havası yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

06.12.2014 - 18:01 | Son Güncellenme:

Show Tv'nin yeni dizisi Roman Havası ilk bölümüyle gündeme oturdu. bir kesimin tepkisini çeken dizi reytinglerde başarıyı yakaladı. Roman Havası yayınlanan 2. Bölüm fragmanı ile herkesi ekrana kilitliyor.

Roman Havası yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Yapımcılığını Erler Film’in, proje tasarımını usta isim Türker İnanoğlu’nun üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Hakan Arslanotururken, senaryosunu ise, Fethi Kantarcı, Barkın Şenüren ve Saygın Delibaş kaleme alıyor.

Haberin Devamı

Show TV’nin merakla beklenen en renkli projelerinden birisi olan Roman Havası’nın kadrosu da bomba gibi! Dizinin başrol oyuncuları arasında; Oya Başar, Levent Ülgen, Günay Karacaoğlu, Petek Dinçöz, Erkan Şahin, Cezmi Baskın, Lalizer Kemaloğlu, Boğaç Aksoy, Gökhan Şahin, Gülay Baltacı, Mehtap Ar, İlhan Daner, Galip Erdal, Mesut İzgi, Hakan Dülger, Çiğdem Aygün veGoncagül Narlı gibi usta isimler yer alıyor.

YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Genel Hikaye:

Şenşakrak mahallesi sakinlerinden Zarife ile Emin ikinci baharlarını yaşayarak, anlı şanlı bir düğünle dünya evine girerler. Ama Zarife aynı mutluluğu kızı Aslı'ya çok görmektedir. Aslı ile Emin'in oğlu Kerem birbirlerini çok sevmektedir. Aralarındaki tek engel Aslı'nın annesi, Kerem'in cici annesi Zarife'dir. Çünkü, Zarife'ye göre Kerem iyidir hoştur ama fakirdir. Bu iki ailede kavuşamayan sadece Kerem ve Aslı değil, Zarife'nin kardeşi Haydar ile Emin'in kardeşi Elmas'da Zarife yüzünden kavuşamaz.

Haberin Devamı

Özetle Şenşakrak Mahallesi kavuşamayanların ama bunun için dertlenmek yerine çalıp oynayanların mekanıdır. Mutluluk Zarife ile Emin'den başkasına nasip olmaz. Ama onların mutluluğu da çok üzün sürmeyecektir.

Romanlar diziyi protesto etti!

Yalova'da, Roman vatandaşlar, Show Tv'de yayınlanan ve Romanları konu alan 'Roman Havası' isimli diziyi, yol kapatarak protesto etti.
YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR
'Roman Havası' dizisine tepki gösteren bir grup Roman, Bağlarbaşı Mahallesi'nde yol kapatma eylemi yaptı. Eylemde konuşan Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, Roman vatandaşların, diziden rahatsızlık duyduğunu söyledi.
"BİZİ HIRSIZ GİBİ GÖSTERİYOR"
Dizide küfürler edildiğini ve bundan çocuklarının olumsuz etkilendiğini dile getiren Koyuncu, şöyle konuştu: "Dizide, ağır ithamlarla küfür olduğu halde bip koymuyorlar. Kadınlarımız, sokakta doğurmuş gibi gösteriliyor. Hanımlarımız sokakta doğurmuyor. Çocuğum, annesine, 'Sen beni sokakta mı doğurdun?' diye soruyor. 'Çingene' kelimesi sıklıkla kullanılıyor. Bu kelime yasal olarak zaten yasak. Bir evin içinde bir aile, hırsız gibi gösteriliyor. Dizinin yapımcısının bizden özür dilemesini, dizisine devam edecekse formatını değiştirmesini istiyoruz."
"BAYANLARIMIZ SOKAKTA DOĞUM YAPMIYOR"
Mahallede yaşayan ev kadınlarından Zeynep Pala ise Roman kadınlara dizide hakaret edildiğini savunarak, "Birincisi; bayanlarımız sokaklarda doğum yapmıyor. İkincisi; çekirdekleri kimse yiyip yiyip evde yere atmıyor. Üçüncüsü; 9 kişi bir yatakta yatmıyor. Abdestin de guslün de ne olduğunu herkes biliyor. Romanları abdestsiz, gusülsüz zannetmesinler. Böyle aşağılayıcı kelimeler kullanmasınlar" ifadesini kullandı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Yazarlar