Cadde Sadri Alışık’a Lazio’lu anma

Sadri Alışık’a Lazio’lu anma

06.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının unutulmaz aktörü Alışık’a doğum gününde 2-0’lık Lazio galibiyeti armağan edildi

Sadri Alışık’a Lazio’lu anma

18 yıl önce hayata veda eden Türk sinemasının efsane aktörü Sadri Alışık, doğum gününde Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı. Anma törenine Alışık’ın eşi Çolpan İlhan, oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık’ın yanı sıra oyuncu arkadaşlarından Engin Çağlar, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan ve Kayhan Yıldızoğlu ile Sadri Alışık Tiyatro Okulu öğrencileri katıldı. Tiyatro öğrencileri erken saatlerde gelerek Sadri Alışık’ın mezar taşına yazdıkları şiirleri yapıştırdı.
Çolpan İlhan, sigara tiryakisi olan eşinin mezarına yanmış bir sigara bıraktı.

Haberin Devamı

‘Babama armağan olsun’
Mezarlığın arkasında Sadri Alışık’ın kara kalemle yaptığı resmin yanında Çolpan İlhan ve oğlu Kerem Alışık için 1978 yılında yazdığı sözlerin pankart olarak asılması dikkat çekti. Fenerbahçe’nin unutulmaz amigosu Paşalı Birol, hem mezar taşına şiir bıraktı, hem de mezarın üzerine takımın bayrağını koydu. Babasının mezarlığında Fenerbahçe bayrağı gören Kerem Alışık da “Lazio galibiyeti babama armağan olsun. Babamı çok özlüyoruz” dedi. Bu arada saçlarındaki beyazlığın rol aldığı “Yol Ayrımı” dizisi nedeniyle spreyle yapıldığını belirten Alışık, “Saçlarım sprey yüzünden beyaz... Yoksa saçımda beyaz yok” diye konuştu. Artık Sadri Alışık’ın vefat gününde değil, doğum gününde mezarda buluşacaklarını söyleyen Çolpan İlhan, “İki senedir doğum gününde buradayız. Ölüm günü hüzünlü oluyor. Sadri renkli insandı. Biz de onun gibi olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sadri Alışık’a Lazio’lu anma

Fanatik Fenerbahçeli Alışık’ın mezarına Fenerbahçe bayrağı bırakıldı.

Hocadan maç yorumu
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı anma törenine hoca Mustafa Ekmekçi’nin gelmesiyle duaya geçildi. Fenerbahçe bayrağına takılan hoca Mustafa Ekmekçi de konuşmasında “Lazio maçı Sadri Alışık’a armağan olsun. Galibiyet ona gitsin” yorumunu yaptı. Duadan sonra anma törenine gelenlere lokma dağıtıldı.