Cadde Saldırılara karşı Internet Explorer 8'i yükleyin

Saldırılara karşı Internet Explorer 8'i yükleyin

18.01.2010 - 07:35 | Son Güncellenme:

Explorer kullanıcıları korsan saldırılarına karşı uyarıldı. Bu haber üzerine microsoft şu açıklmayı gönderdi.

Saldırılara karşı Internet Explorer 8i yükleyin

Son günlerde özellikle uluslararası bazı gelişmelere bağlı olarak İnternet üzerinden organize atakların düzenli olarak artış gösterdiği görülmektedir. Birçok kurumu hedef aldığı tahmin edilen bu ataklar karşısında Microsoft, 15 Ocak 2010 tarihinde, özellikle Microsoft Internet Explorer 6 web tarayıcısını etkileyen bir güvenlik uyarısında bulundu.

Söz konusu güvenlik tehdidinin web tarayıcımızın en güncel sürümü olan Internet Explorer 8'i etkilemediği açıklandı. Internet Explorer 8'in barındırdığı gelişmiş güvenlik özellikleri nedeniyle halen Internet Explorer 6 kullanan kullanıcıların tarayıcılarını Internet Explorer 8'e yükseltmeleri tavsiye edilmektedir.

Internet Explorer 8 versiyonu yüklü gelen Windows 7 işletim sistemimizin kullanıcıları da web tarayıcımızın en son sürümündeki gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde herhangi bir tehdit altında değildir.Web tarayıcımızın eski sürümlerine sahip olan kullanıcılarımız, kendi güvenlikleri için Internet Explorer 8'i http://www.microsoft.com/ie adresinden indirip yükleyebilirler.

Internet Explorer 6'yı kullanan bilgisayar kullanıcılarının çoğunun ağırlıklı olarak Windows XP kullandıkları bilinmektedir, bildiğiniz gibi Windows XP ürününe verilen destek süresi 2009'da sona ermiş olmasına karşın, özel koşullara bağlı olarak destek kapsamı 2014 yılına kadar genişletilmiştir.

Buna karşılık Windows XP kullanıcılarının en güncel işletim sistemi olan Windows 7'ye geçiş yapmaları, kendilerine çok daha güvenli ve gelişmiş bir bilgisayar deneyimi sağlayacaktır.

Bu arada Microsoft Güvenlik Ekibi, Internet Explorer 6 kullanıcıları için ilgili güncellemeyi en kısa zamanda yayınlamak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Gelişmeleri sizinle paylaşmak üzere konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla Microsoft Türkiye

Haberin Devamı

İNTERNET EXPLORER KULLANMAYIN UYARISI

Almanya Federal Enformasyon Teknolojileri Güvenliği Dairesi, Internet Explorer’ı tercih edenlerin bilgisayarlarının siber korsan saldırıları sonucu zarar görmesine de hazırlıklı olması konusunda uyardı. Zira bilgisayar korsanları manipüle ettikleri bir web sayfası aracılığıyla Internet Explorer kullanan bilgisayarları tahrip edici bir yazılım gönderebiliyor.Bu yüzden kullanıcılara Internet Explorer’deki güvenlik açığı giderilene kadar, Firefox ya da Safari gibi alternatif tarayıcılar kullanılması önerildi.

Microsoft – Google işbirliği

Güvenlik açığı Explorer’in Windows’un XP, Vista ve Windows 7 sürümlerini kapsıyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, şimdiye kadar Internet Explorer kullanan bazı kurumların siber saldırılara maruz kaldığı belirtildi. Microsoft, sorunun giderilmesi için çalışmaları sürdüğünü duyurdu.Microsoft, Internet Explorer’daki güvenlik açığının giderilmesi için arama motoru Google ile işbirliği yapıyor. Deutsche Welle’nin haberine göre, Google geçtiğimiz günlerde Çin’de internet korsanlarının siber saldırılarına maruz kalmıştı. İnternet arama motoru Google insan hakları aktivistlerinin Gmail hesaplarına siber saldırı düzenlemekle suçladığı Çin yönetimini uyarmış ve bu ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmakla tehdit etmişti.

Haberin Devamı

ABD şirketleri saldırı altında

Gmail hesaplarına yönelik saldırıların ardından ABD’li bazı büyük şirketlere daha siber saldırılar düzenlendiği haber veriliyor. Adobe Systems ve Juniper Networks’un yanı sıra Yahoo da sistemlerinin korsanların yoğun saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Güvenlik uzmanları şimdiye kadar 30'dan fazla kurumun bilgisayar korsanlarının saldırısından mustarip olduğunu belirtiyor.Kaynak: Deutsche Welle

Yazarlar