Cadde Savcıya 1.5 saat ifade verdi

Savcıya 1.5 saat ifade verdi

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla’ya şiddet uyguladığı şikayeti nedeniyle dün savcıya ifade verdi. Ahmet Kural’ı adliye çıkışında bir grup “Kadına şiddete hayır” diyerek protesto etti

Savcıya 1.5 saat ifade verdi

Birliktelik yaşadığı şarkıcı Sıla Gençoğlu’na şiddet uyguladığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Ahmet Kural, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu savcısına “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Savcı İlkay Ağar’a 1.5 saat ifade verdikten sonra İstanbul Adalet Sarayı’ndan avukatı Sibel Aydın ile birlikte ayrılan Ahmet Kural kısa bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

‘Yeni başlangıç’

Ahmet Kural şunları söyledi: “İftira atanlara, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır. Konuyla ilgili açıklamalarımı sadece resmi makamlara yapacağımı söylemiştim. Bu doğrultuda savcılıkta ifade verdim. Türk adaletine güveniyorum. Yargı süreci devam ediyor. Benim için her anlamda yeni bir başlangıç. Böyle bir konuyla adım anıldığı için tekrar herkesten özür diliyorum.” Ahmet Kural’ın avukatı Sibel Aydın da “Savunma hakkına herkesin saygı duyması lazım. Sıla Hanım’ın avukatını bu nedenle baroya şikayet edeceğim” dedi.

3 aylık koruma

Sıla 31 Ekim’de savcılığa başvurarak Ahmet Kural’dan şiddet gördüğünü bildirmiş, talebi üzerine aile mahkemesi, oyuncunun şarkıcıya 3 ay yaklaşmamasına yönelik koruma kararı almıştı.

Haberin Devamı

TEPKİ GÖSTERDİLER

Ahmet Kural dün ifade verdikten sonra İstanbul Adalet Sarayı’ndan çıkarken protestoyla karşılaştı. Adliye önünde bir davayla ilgili bekleyen İYİ Parti üyesi bir grup, Ahmet Kural’ı yuhalayarak “Kadına şiddete hayır” sloganları attı. Bunun üzerine oyuncu hızla uzaklaştı.