Cadde Sayan'a takipsizlik!

Sayan'a takipsizlik!

16.01.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz iki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkarması nedeniyle Seda Sayan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Sayana takipsizlik

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), "Seda Sayan Show" programında beş kez evlenen ve iki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkarması nedeniyle Sayan hakkında suçu ve suçluyu övmek ile kadına yönelik şiddete teşvik ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayetler sonrası Seda Sayan hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Sayan İstanbul Adliyesi'ne gelerek hakkındaki iddialar ile ilgili ifade verdi. İfadesinde, şikayetçilerin programın tamamını izlemedikleri için kendisini yanlış anladıklarını kaydetti ve programın tamamının incelendiğinde kendisini daha net anlayacaklarını ifade etti.

Yürütülen soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Seda Sayan'a takipsizlik kararı verildi. Kararda, Lingens- Avusturya davasında delil olarak gösterilen AİHM'nin 10. maddesine yer verildi." İfade özgürlüğü ile başkalarının şöhret ve kişilik hakları çatışma içine girdiğinde AİHM ifade özgürlüğüne üstünlük ve koruma hakkı tanımıştır" denildi.

CHP'Lİ VEKİLLERLE TWİTTER KAVGASI

CHP'li milletvekili Aylin Nazlıaka, Seda Sayan'ın programının yayından kaldırılması için Twitter'dan "Seda Sayan Show yayından kaldırılmış. Çok şükür!" yazdı.

Haberin Devamı

Sayan ise "Ah botokslu Aylin, dünyada sorun kalmamış gibi benim peşime düşmüşsün" diye cevap vermişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ise Twitter'dan Aylin Nazlıaka'ya destek vererek Sayan için Twitter hesabına "Edep bilmez ile, cahil ile mücadele olmaz" diye yazmıştı.