Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın başarıları, yoğun gündem arasında kayboldu. YDÜ’nün ‘melekleri’ önce Türkiye Kupası’nı aldı, ardından da EuroCup’ta yarı finale yükseldi. Bu iki başarı, Kuzey Kıbrıs için unutulmaz bir an olarak tarihe geçti.

Ambargolar altındaki bir ülkenin kadınları, dünyaya kafa tuttu. Kadınlar, bir kez daha gösterdi ki başarı elde edilebilir. Rosa Luxemburg’un, “Hareket etmeyen, zincirlerini fark edemez” sözü de YDÜ’nün kadınlarını anlatıyor. Ada’nın ‘melekleri’ zincirleri kırdı.

Haberin Devamı

‘CRATOS YAZA DAMGA VURACAK’

Kıbrıs’ta yaz kendini hissettirmeye başladı. Hafta sonunda Cratos Premium Otel’e gittim ve hummalı bir çalışma olduğunu gördüm. Otelin özel mekanları, yaza yeni konseptlerle hazırlanıyor. Bu konuda yönetim, bir çalışma içerisinde. Cratos’un sahibi sevgili Murat Bozoğlu’nun vizyonu, otelin her zaman önde yer almasını sağladı. Murat Bey dünyayı gezen bir isim olarak, ona göre adımlar attı. Yaz aylarında Ada’nın eğlence mekanlarından biri olan Cage Clup’ta da yenilemeler başlamış durumda. Mekanda dünyanın eğlence merkezlerindeki gibi şovların ve hizmetin olacağı bir anlayış olacak.

Önemli isimler sahne alacak

Yazın beach partiler düzenlenecek. Otel yaz konserlerini de şimdiden planlamış durumda. Ebru Gündeş ve Serdar Ortaç gibi önemli isimlerin sahne alacağını söyleyebiliriz. Cratos’un medyatik ve öne çıkan yüzlerinden biri olan sevgili Cem Türegün’ün şu sözleriyle bitirelim: “Cratos Premium, yaza damga vuracak.”

DOLCE VİTA BY MERİT, LUBE’YE EMANET

Hafta içi bir ziyaret için Girne’deki Merit Royal Hotel’deydim. Çünkü yıllarca Milliyet çatısı altında birlikte çalıştığımız gazeteci dostum Lube Ayar, bir süredir Merit International Hotels bünyesinde görev yapıyor. Grubun iki ayda bir yayımlanan dergisi Dolce Vita by Merit, artık ona emanet.

Lube, Milliyet’te yargı muhabirliği yaptığı dönemde özel haberiyle sık sık gündem yaratmayı severdi. Bu sayede de genç yaşta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce ‘Yılın Gazetecisi’ seçildi ve ‘Metin Göktepe Haber Ödülü’nü kazandı. Yargıtay-MİT-Alaattin Çakıcı skandalı ve Fenerbahçe’ye yaşatılan 3 Temmuz Kumpası’na dair iki de kitap yazdı.

Haberin Devamı

Bunları başka kitapların izleyeceğine eminim. Lube, uzun süredir basın sektöründen uzakta ama yine kendi ayakları üzerinde dimdik durmaya çalışıyor.

Doğru bir seçim

Şimdi onu belki de olabileceği en doğru adreste gördüğüme çok sevindim. Mesleki birikimi, hiç dinmeyen heyecanı ve kıvrak zekasıyla Merit Grubu’na çok şey katacağına eminim. Saatler süren sohbetimiz bittiğinde, Lube bana şimdiye dek çıkardığı iki dergiyi de hediye etti. Türkçe-İngilizce yayımlanan Dolce Vita, her yıl biraz daha büyüyen Net Holding’in yatırım yaptığı tüm rotalara geniş yer ayırıyor. Bu Kuzey Kıbrıs’ın da tanıtımı demek. Merit Grubu çok yerinde bir seçim yapmış diyebilirim. Lube’ye bir kez daha yeni görevinde başarılar diliyor ve Kıbrıs’a “Hoş geldin” diyorum.