Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuzey Kıbrıs, hep tanınmamışlıkla yakınır. Siyasetçisinden yöneticilerine kadar bir bahane vardır. Ancak buradan dünyaya açılan ve birçok alanda fırsatları değerlendiren o kadar önemli isimler var ki, saymakla bitmez. Bu alanlardan biri de moda.

Ada, son dönemlerde ünlü modacıları yetiştiren bir ülke haline geldi. Kuzey Kıbrıs’tan dünyaya açılan birçok modacı, podyumlarda fırtına estiriyor. Hüseyin Çağlayan gibi çok önemli bir isim var. TIME’ın ‘Dünyanın En Önemli 100 Modacısı’ndan biri ilan ettiği Çağlayan, Wall Street Journal başta olmak üzere New York

Haberin Devamı

Times gibi gazetelerde haber olan modacı, ‘Modanın dahisi’ olarak biliniyor. “Ambargo var” deyip oturmayan, üreten ve kimliğin aslında başarının önüne geçemeyeceğini kanıtlayan bir isim. “Kıbrıs izole bir yerdi” diyen Çağlayan, bir dünya markası oldu.

Hollywood yıldızını giydirdi

ADA’NIN ‘TANINAN’  MODACILARI

Raşit Bağzıbağlı, genç yaşına rağmen önemli modacılar arasında. Paris Hilton gibi birçok ünlü isim, onun tasarımlarını giyiyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da Bağzıbağlı’yı tercih ediyor.

Bir diğer modacı Mustafa Aslantürk, Londra’da tanınan bir isim. Meslektaşı Abdullah Öztoprak’ın adını da Türkiye’de sürekli duyuyoruz.

Cumhurbaşkanı’nın modacısı

Zerrin Akıncı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın genç ve yetenekli kızı. Yıldızı son günlerde giderek parlıyor. Birçok dizide tasarımları kullanılıyor. Akıncı’nın kıyafetlerine de müdahale ettiğini söylebiliriz. Annesi Meral Hanım’ın tarzı, kızını yansıtıyor.

Ada’da adını sık sık duyduğumuz Gülçin İncirli de modacılığa soyunanlardan. Kıbrıslı modacıların birbirinden değerli isimler olduklarını söyleyebilirim.

Doğdukları toprak dünyadan izole olsa da, oradan dünyaya açılmasını bildiler.

KIBRIS’IN STADYUMU

KKTC’nin devlet kanalı BRT’ye, TRT’den deneyimli Meryem Özkurt
genel müdür olduktan sonra kanal atılıma geçti. Türkiye’de ses getiren birçok proje, BRT’de ekrana gelmeye başladı. Bunlardan biri de yılların spor programı ‘Bizim Stadyum’.

ADA’NIN ‘TANINAN’  MODACILARI

‘Bizim Stadyum’, her çarşamba akşamı saat 22.00’de BRT’de ekrana gelecek. Faik Çetiner, Sinan Vardar, Bülent Yavuz ve Ömer Çavuşoğlu’nun ilk konuğu Yılmaz Vural olacak. Çetiner, “Kıbrıslı Türk gençlerin de sesi olacağız” diyor. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasında bir köprü kuracaklarını belirtiyor. ‘Bizim Stadyum’ ile Kıbrıs Türk sporunun Türkiye kamuoyunda da konuşulmasının önü açılıyor. Kıbrıslı spor yazarları ve sporcuları da bu programda zaman zaman kendilerine yer bulacak.