Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Necati Şaşmaz, iyi bir Kıbrıs hayranıdır. Eski Turizm Bakanı ve Milletvekili Ünal Üstel’in de yakın dostu. Hafta sonu Ünal Bey’in oğlu Emre’nin düğününde nikah şahidi oldu. Zaten düğün için birkaç kez Ada’ya ziyaret yapmıştı. Şaşmaz’ın, Ünal Bey’in Turizm Bakanlığı döneminden bugüne Ada’ya yatırım yapmak için yoğun bir çalışması vardı. Necati Bey, en sonunda bir arazi belirledi ve Kıbrıs’a beş yıldızlı bir otel yapmak için kolları sıvadı. Girne’nin önemli bölgelerinden Alsancak’ta arazi alan Şaşmaz, Kuzey Kıbrıs turizmine de katkı yapacak. Oyuncu, eskiden Kıbrıs’ın Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi’ydi. Ancak‘popülist’ bir iktidar gelince, bu unvanıelinden alınmıştı.

Haberin Devamı

Kıbrıs’ın gelişimine katkı sağlar

Umarım bu dönemde, iktidarlar Balkanlar’da ve Orta Doğu’da ciddi bir hayran kitlesi olan Şaşmaz’ı yıldırmaz ve otel yapmaktan vazgeçirmez. Çünkü, Kuzey Kıbrıs’ta ‘küçük’ bir azınlık bile, iktidarın çok büyük kararlar almasına neden olacak ‘ilişkilere’ sahip oluyor.

Oyuncu, Kuzey Kıbrıs’ın hem tanıtımına hem de gelişmesine katkı sağlar. Kaybeden
o değil, biz oluruz. Benden de otel için bir isim önerisi olsun, otelin adı ‘Kurtlar Vadisi Kıbrıs Oteli’ olabilir. Belki de bu düşünülür.

Bir ‘Behzat Ç.’ senaryosu

Behzat Ç. kitaplarının yazarı, senarist Emrah Serbes, İzmir’de bir babayla kızının hayatını kaybettiği kazada sorumlu olduğunu ‘itiraf’ ettiğini anlatan bir mektup yayımladı. Sonrasında ise tutuklandı. Serbes’initiraflarını ve sürecidikkate aldığınızda, yapılanın bir itiraftan öte senaryo olduğuortaya çıkıyor. Zaten bilgive bulgularda yazarın suçlu olduğu belirlenecekti. Bunun yanında Serbes’in, aracı kullanırken uyuşturucu veya içki alıp almadığı test edilememiş oluyor.Kazanın ardından yaklaşık bir haftasonra böyle bir adım atması, senaristliğinin gereği sanırım.

Adalete senaryo

Senarist, tutuklanma sürecinde ve devamında şovu bırakmalı ve insanların aklıyla da dalga geçmemeli. Avu-kat Burcu Ece Güler’in yaptığı açıklama aslında net olarak her şeyi özetliyor: “Emrah Serbes, yazdığı senaryoya uygun şekilde teslim oldu.” Adalet karşısında bu senaryo tutar mı? Tutmamalı.

Haberin Devamı

#bulaşıktayıkarım

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Avukat Özlem Zengin, “Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir” diye bir açıklama yaptı. Bunu, “Fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir” diye kısaltarak,
ortalığı toz duman ettiler. Özlem Hanım’ın bu açıklamasını alkışlamak gerekirken, eleştirmek de neyin nesi? Ne güzel bir anne, kadın, bir çalışan, insan. Doğal ve net ifadelerle kendisini anlatıyor.

Kadınlarımızı alkışlamak onları yüceltmek gerekirken, ‘bulaşık yıkaması’nı eleştirecek bir üslup kullanmak, çok itici. Sosyal medyada #bulasiktayikarim etiketiyle başlatılan desteğe, Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut’un verdiği cevabı buraya not edeyim: “Kadınları aşağılayan, küçümseyen her söylemi reddediyoruz.”