Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuzey Kıbrıs’ta neredeyse Kıbrıslı Türklerin tamamını temsil eden Cumhuriyetçi Türk Partisi - Ulusal Birlik Partisi koalisyon hükümeti kuruldu.

Kabine tamamen değişti. Sıkı bir Milliyet okuyucusu olan Faiz Sucuoğlu Turizm Bakanı oldu. Bakan olduktan sonra konuşma fırsatım oldu. Turizm alanında kendisini önemli bir süreç bekliyor. Bunun farkında.

Akdeniz’in incisi Kıbrıs’ın doğru pazarlanması gerektiğini söylüyor. Türkiye’yle yakın işbirliği içinde turizmin geliştirileceğini ifade ediyor. Kıbrıs, tatilciler için bulunmaz fırsatları barındıran bir ülke.

Haberin Devamı

Özellikle dinlenmek isteyenler bu tercihi yapmalı. Bakan da bunu şöyle açıklıyor, “Sakin bir ülke. Sokaklarda korkusuzca dolaşabilirsiniz. Tatilinizi deniz, kum ve doğa ile baş başa geçirin.”

‘Kucak açıyoruz’

Ancak ülkede yatırımcı sıkıntısı yaşanıyor.

Yatırımcılar, halk arasında doğru anlatılmaması nedeniyle tepkiyle karşılaşıyor. Kıbrıslı Türklerin ihtiyacı olan yatırımlar kavgaya feda ediliyor.

BAKAN’DAN ÇAĞRI

Sayın Sucuoğlu da tecrübeli siyasetçi olarak bu sıkıntıları bilen isim.

“Yatırımcılara elden gelen tüm olanaklar sağlanacak” diye başlıyor söze ve devam ediyor; “Bu ülke kalkınacaksa, turizmin önemi çok büyük. Bunun farkındayız. En önemli kalkınma lokomotif sektörünün önünü açmalıyız.

Ülkemize gelecek yatırımcılara gerekli katkılar yapılacaktır. Biz ülkemize yatırım yapacak insanlara kucak açıyoruz.” Düşünün bir Ali Ağaoğlu tek başına Kıbrıs’ı dönüştürebilir. Ali Bey, tatilini Kıbrıs’ta yapsın, ülkenin tanıtımına katkısı ciddi olur.

Daha birçok isim de sayabiliriz. Onun için Faiz Bey’in görevi süresince başarılı olmasını dilerim. Sayın Bakan, Kıbrıs’a yatırım yapacak iş insanlarının ayağına gidecek kadar mütevazi biridir. Kuzey Kıbrıs için de bir şans.

KORELİ MÜZİK GRUBU KEBABA BAYILDI
BAKAN’DAN ÇAĞRI
Kıbrıs’a yaz öyle bir hızlı geldi ki, plajlar ve sokaklar turist doldu diyebiliriz. Hafta içinde bazı etkinlikleri takip etmek için Merit Crystal Cove Otel’deydim.
Otelde izlenim yapma fırsatı buldum. Bir turist gibi oteli ‘tavaf’ ettim. Otelin lobisinde Genel Müdür Ercan Turhan neredeyse bütün misafirleri karşılıyor.
Çıkış yapılana kadar yakın ilgi gösteriliyor. Halkla İlişkilerden Eda Burç yapılması ne varsa anında organize ediyor. Misafirlerle halkla ilişkiler arasında ‘kaliteli’ bir duruş var.
Gözlemlerimi yaparken otele dünyaca ünlü Koreli müzik grubu For East Movement giriş yaptı. Başta havalı bir tavır vardı. Merit Crystal’in personelinin ilgisinden sonra tavırlar değişti, yerini keyif aldı. Sonra Ottoman Kebab House’a gittiler. Burada kebaplar yenildi, rakılar içildi.
Gece geç vakte kadar zaman geçirildi.
DİVA’YA KEMANCI ŞOKU!
KKTC’de uyuşturucu konusunda hassas bir yapı var. Genellikle turistlerin yoğun geldiği günlerde Ercan Havaalanı’nda, ülkeye girişlerde narkotik detektör köpekle arama yapılıyor. Son olarak Bülent Ersoy’un kemancısı F.Ü de detektör köpeğine yakalandı.
Diva’nın ekibinin geldiği uçaktan inenlerin aralarına gönderilen detektör köpek, F.Ü’nün yanına gelince tepki vermeye başladı. Narkotik köpeği, F.Ü’nün üzerine saldırınca, polisler olaya el koydu. Polisler F.Ü’yü sorgu odasına çekti ve üzerinde “yasa dışı bir madde taşıyıp taşımadığını” sordu. F.Ü’nün üzerinde yapılan aramada 2 gram kokainle 4 gram hintkeneviri bulundu. Diva’nın kemancısı gözaltına alındı ve dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme de, F.Ü’ye 3 gün tutukluluk verdi. F.Ü’nün alacağı ceza 3 gün sonra belli olacak. Kuzey Kıbrıs’ta daha önce ünlü modacı Barbaros Şansal, İrem Derici’nin vokalisti Sinan Başar Yurtçu gibi isimler ‘yanlarında uyuşturucu taşıdıkları’ gerekçesiyle tutuklandı.
Barbaros Şansal’ın Ada’dan çıkışına yasak geldi. Tutuksuz yargılanan Şansal’ın cezası yakında belli olacak. Yurtçu ise mahkeme sonucunda bir ay hapis cezası aldı. Son olarak uyarıyla bitirelim, Kuzey Kıbrıs’la Türkiye arasındaki hukuk sistemi farklı. Kuzey Kıbrıs ayrı bir devlet! Ada, Türkiye’nin bir ili değil. Bunun farkına vararak, Kıbrıs’a gelmekte fayda var. Yoksa bedeli ağır olur!