Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Miss Turkey 2017 güzeli seçilen, sonra tacı elinden alınan Itır Esen’in ve ilk 10’a giremedim diye, “Allah hepinizin belasını versin” diye bağıran Gözde Baddal’ın yazdıklarını görünce, bu kızlar çirkinlikte birbirleriyle yarışmayı hak ediyor dedim.

ÇİRKİNLİKTE YARIŞMIŞLAR

Ki zaten yarışmışlar da. Bir kadının sadece görselliğiyle değil, adabıyla da öne çıktığını unutmuşlar. Aslında yüzlerine yansıyan ‘güzelliğin’ altında, çirkinliği barındırıyorlarmış. Bu çirkinliklerini düzeltmek yerine, gerçek kimliklerini öne çıkarmışlar. Mevlana’nın şu sözlerinde olduğu gibi, “Asalet, boyda değil soyda, incelik, belde değil dilde, doğruluk, sözde değil özde, güzellik, yüzde değil yürekte olur.” Itır ve Gözde bir yerlerde başarılı olur mu, olabilir. Ama hep ‘çirkinlikleriyle’ hatırlanarak.

Haberin Devamı

Lübnanlı sanatçımız oldu

Kıbrıs’a Orta Doğu’dan yoğun ilgi var. Hem turist hem de sanatçı olarak. Geçtiğimiz gün bir iş adamıyla sohbet ediyoruz. Lübnan’da ‘İşte bu’ adlı bir şarkıyla çıkış yapan Sam Hasan’ın artık Türkiye’de yaşayacağını söyledi. Sonra Hasan’ın çalışmalarını dinledim. Türkçe ilk single’ı ‘Ben mi deli’ çıkmış.

Hasan’ın yaptığı röportajlarda, “Ben Türküm ve Türkiye’yi çok seviyorum” cümlesi de etkilemiş iş adamımızı. Sanırım önümüzdeki dönemde Kıbrıs’ta onu çok göreceğiz. İş adamı bunu da şöyle açıklıyor: “Yabancı bir sanatçı yerine Türkiye’den bir sanatçı getirmek, bize daha yararlı oluyor.”

Görmez ve halisçelik’e başarılar

Dışişleri Bakanı’mız Mevlüt Çavuşoğlu’nun uzun süredir basın danışmanlığını yapan Ahmet Görmez dostumuz, TRT Haber dış haberler müdürü oldu. Yerine ise, yine dostumuz TRT Haber New York Temsilcisi Kahraman Halisçelik geldi. Hem Ahmet hem de Kahraman işini çok iyi yapan iki meslektaşımız. Ahmet, TRT Haber dış haberlerde başarılı işlere imza atacaktır. Donanımı ve birikimi yüksek. Görmez’den sonra TRT Haber’in dış haberler konusunda daha hareketlendiğini de not edeyim. Aynı durum Kahraman için de geçerli. New York’ta önemli işlere imza attı. Dışişleri Bakanı’mız Çavuşoğlu, çok doğru bir seçim yaptı. Bunu zaten yaşayarak görecektir. Kahraman’la iş birliği içinde çalışmak büyük keyif olacak.

Haberin Devamı

Lefkoşa’da Osmanlı’yı yaşamak

Kıbrıs, Osmanlı toprağıdır. Her tarafta Osmanlı mimarisi ve izlerini görebilirsiniz. Türkler ve Rumlar’ın “Birleşsin” diye yapılan görüşmelere takılarak, Ada’dan uzak
durmaması gerekir. Lefkoşa’da, Osmanlı ve mirasçısı Türk mutfağını sunan bir mekan açıldı. Matbah-ı Amire adındaki restoran, sizi o döneme götürüyor. Mekanda baştan aşağı Osmanlı mutfağı yer alıyor. Sunumdan tutun da yemeklere kadar her tarafta Osmanlı’yı yaşıyorsunuz. Lefkoşa’nın Dereboyu caddesinde yer alan mekanın müdavimleri ise seçkin misafirler oluyor. Kıbrıs’a yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.