Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kaya Artemis Otel, tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı Cuma günü. ‘Survivor All Star’ finali nedeniyle otel tıklım tıklımdı. Bir karnaval kalabalığı hakimdi. Kıbrıslı Türkler, ‘Survivor All Star’ finaline akın etti. Acun Ilıcalı ve yarışmacılar ilgiden yürümekte zorluk çekti. Saatlerce binlerce kare fotoğraf çektirdiler. Bu yoğunlukta bir fırsat yaratarak Acun Ilıcalı’yla sohbet etme imkanım oldu. Kıbrıs’ta olmaktan çok mutluydu. Yüzü gülüyordu. Heyecanlı bir ses tonuyla “Buradaki ilgi müthiş” dedi. Kıbrıs’a karşılık beklemeden bir sevgisi olduğunu belirtti. Kıbrıs’ta yaptıkları Survivor finallerinin her geçen sene daha da güzel geçtiğini anlattı.

Haberin Devamı

Ilıcalı’ya, “Kıbrıslı Türkler de, sizin yaptığınız desteği takdir ediyor” dedim. Ki Acun Bey de bunun farkında. Hissediyor o sevgiyi. Acun Medya’ya gösterilen ilginin olağanüstü olduğunu belirtiyor ve “Bize çok da destek veriyorlar” diye ekliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gelecek yıllarda çok güzel işlerde buluşabilecekleri mesajını iletiyor.

Merve’ye baba darbesi

Acun Bey’le sohbetten sonra final saati gelince Ada’nın ünlü şovmeni sevgili Ufuk Soğur’la birlikte Amfitiyatro’ya gittik. Uzun bir izleyici kuyruğuna takıldık. Bir şekilde bizim için ayrılan yere oturabildik. Sonra öyle bir kalabalık olduk ki, Acun Medya çalışanları aralarda boşluk kalmayacak şekilde izleyicileri yönlendirdi. Stüdyo şefi elinde mikrofonla “Ablacım, abicim biraz daha sıkışalım. Abi bak arada biraz boşluk var” diye dakikalarca yönlendirme yaptı.

Program başlamadan ve başladıktan sonra herkesin favorisi Merve’ydi. Ta ki Merve’nin babası Ufuk Aydın konuşana kadar. Öyle talihsiz bir konuşma yaptı ki, Merve’nin rahatlıkla kazanacağı finale darbe vurdu. Ufuk Bey’in Turabi’nin ailesine yönelik verdiği tepkiyle söylediği ‘ego patlamasını’ hissettiren cümleleri izleyiciden ve finalde bulunan misafirlerden tepki çekti. Baba konuştukça, hemen önümde oturan Merve’nin suratı birden değişti. Morali bozuldu. “Baba lütfen böyle konuşma” der gibiydi.

Haberin Devamı

Konuşmadan önce Turabi’nin önünde olan Merve, babası konuştukça geriye düştü. Kazanan ise Turabi oldu. Finalden sonra Turabi’nin odasına çıktım. Turabi de, Merve’nin babasının konuşmasının kendisine yaradığının ve ters etki yaptığının farkındaydı. “Şampiyonluğu hak ettim” dedi.

Başbakan’a çağrımdır!

Final bittikten hemen sonra bir Bakan aradı. Heyecanlı bir giriş yaptı. “Acun Ilıcalı’nın Kıbrıs’a yaptığı tanıtımı bizler yapamadık. Kuzey Kıbrıs’ta kurulacak hükümet Acun Bey’e mutlaka vatandaşlık vermeli. ‘Fahri Turizm Elçisi’ yapmalı” dedi. TV8’de yaklaşık dört saatlik yayında Kuzey Kıbrıs konuşuldu. Finale giderken ‘Kıbrıs Kıbrıs’ denildi. Milyonlarca TL’ye denk gelen tanıtım Acun Bey’in sevgisiyle yapıldı.

KKTC’nin yeni Başbakanı olacak Sayın Ömer Kalyoncu, Ilıcalı’nın ülkenin tanıtımına yaptığı katkının mutlaka değerlendirmesini yapacaktır. Yakından tanıdığım Kalyoncu, başarıya önem veren bir isim.

Son olarak şunları da vurgulamadan geçemeyeceğim. Acun Bey’i izlerken, aklıma R. Kanter’in, “Başarıya ulaşıp sıçrama yapan bireyler, aynı zamanda değişimin ustaları olacaktır” sözü geldi. Öyle bir başarı yakaladı ki televizyon dünyasında, bir ustalık yarattı. TV8’in rakiplerini tedirgin etti.

Haberin Devamı

TV8 Genel Müdürü Aslı Çini, kurumsal iletişim direktörü Seda Başbuğ ve Acun Medya çalışanları bir an olsun durmadı.

Kaya Artemis yönetimi de finale iyi hazırlandı. Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, final boyunca organizasyonu yakından takip etti. Kuzey Kıbrıs’tan bu yıl da böyle bir final geçti.