Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Ebru Gündeş, sanat dünyasının en önemli isimlerinden. Kendisi dışında gelişen olaylar nedeniyle ciddi şekilde mağdur olduğu bir süreç yaşadı. Rıza Sarraf medyaya gönderdiği açıklamada, “Ebru Hanım’ın boşanma kararına saygı duyuyorum” demiş. Gündeş, uzun zamandır Rıza Sarraf’tan boşanmak istiyordu. Ancak çocuk nedeniyle boşanma isteği sürekli erteleniyordu. Çünkü, ikili hakkında çıkan haberler ve dedikoduların önü hiç kesilmedi. Bundan sonra uzun sürmeyecek şekilde, ‘Neden boşandılar?’ yönünde haberler iddialar ortalıkta dolaşır, bir müddet sonra sona erer. Bu süreçte çocuk da fazla zarar görmemiş olur.

Haberin Devamı

Sevindirici haber

Boşanma kararı alınması Ebru Gündeş için sevindirici. Gündeş, ‘O Ses Türkiye’deki jüri üyeliğinden de vazgeçmişti. Bir müddet kamuoyundan uzak kalarak, yeni bir hayata bomba gibi başlayacaktır. Buna inanıyorum.

KKTC’DEN TV SATIN ALDI

Eski CHP Milletvekili Özbolat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Durdu Özbolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde AS TV’yi satın aldı. Durdu Bey, yaklaşık üç yıldır AS TV’yi satın alma görüşmelerini devam ettiriyordu. Bu nedenle Kıbrıs’a gelmiş ve Kıbrıs Türk İş Adamları Derneği Başkanı Metin Şadi’yle görüşmeler yapmıştı. Ağustos ayı sonu itibarıyla süreç tamamlandı ve Ada’dan dünyaya açılan bir TV kanalı Durdu Bey’in oldu. Durdu Bey, KKTC vatandaşı olmadığı için kanal, Avukat Tekin Söylemez üzerine alındı. Satıştan sonra Metin Şadi ve Tekin Söylemez’le sohbet ettik.

Tekin Bey; AS TV’nin Kıbrıslı Türkler’in dünyaya sesini duyuracağını anlattı ve Ankara, İstanbul ve İzmir’de de stüdyolarının olacağını belirtti.

Adı Sokak TV olacak

AS TV, yaklaşık bir ay sonra yeni yüzüyle yayında olacak. Bu konuda hummalı bir çalışma var. Kanalın mevcut yerden çıkıp, daha geniş ve yeni bir mekana taşınması çalışması yapılıyor. Kanalda Türkiye’den de Kıbrıs’a yönelik programlar yapılacak. Tekin Söylemez, “Amacımız halkın TV’si olmak” derken, ünlü iş adamı Metin Şadi, “Televizyonculuk benim işim değildi, o nedenle bu alandan çekildim” diyor. Metin Bey; zaten bu işi fazla sevmemişti, medyacılığın kendi işi olmadığını düşünüyordu. AS TV’de Kıbrıs’tan ve Türkiye’den ünlü isimler programlar yapacak. Durdu Bey’in de televizyonla yakından ilgilendiğini söyleyebiliriz. Kanal, zaman içerisinde de adını SOKAK TV olarak değiştirecek.

Haberin Devamı

POKERİN DEVLERİ GİRNE’DE

Girne Merit Crystal Cove Hotel’de önemli bir poker turnuvası var. Turnuvaya dünyanın en önemli pokercileri olarak bilinen Antonio Esfandiari ile Pierre Neuville gibi isimler de katılıyor. İran doğumlu bir Amerikalı olan Antonio Esfandiari’nin turnuvada oyuncu olarak bulunması, Kuzey Kıbrıs’a hem maddi hem de reklam getirisi olarak geri dönebilecek.
Sırf Esfandiari ile oyun oynamak isteyenler Kuzey Kıbrıs’a akın ediyor. Antonio Esfandiari’nin pokerle kazandığı servet, 17 milyon dolar. 73 yaşındaki Pierre Neuville de, milyonlarca dolar kazanan bir pokerci. 20 Eylül’de başlayan turnuva 2 Ekim’e kadar devam edecek. Turnuvaya Lübnan, Dubai, Rusya, Türkiye, İsrail, Yunanistan, Romanya, Fransa, İran ve Almanya’dan 600’ün üzerinde pokerci katılıyor. Bakalım milyon dolarları ünlüler mi yoksa yeni isimler mi kazanacak?