Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Ünlü sanatçı Işın Karaca geçtiğimiz gün ‘kendi kreasyonum’ diye bir ileti paylaştı. Bunu gördükten sonra Işın Hanım ile konuştum. “Modaya mı atılıyoruz?” diye sordum. Sonrasında bunun sinyallerini verdi. Devam edince, “Evet, eylülde güzel bir sonbahar ve kış kreasyonu geliyor” dedi. Işın Hanım, 50 beden giyiniyordu. Müthiş bir azimle bedenini 38’e kadar düşürdü. Bir anlamda, 38 beden giyen bir kadın olarak ‘50 beden giyen bir kadını daha iyi anlayacak’ durumda. O nedenle, ünlü bir firmaya büyük bedenlerden oluşan bir kreasyon hazırlayacak. Firma adını vermedi ama bu yöndeki açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını söyleyebilirim. Işın Karaca, modaya başlama sürecini ise şöyle anlatıyor: “Uzun zamandır kendi tasarımlarımı hazırlıyorum aslında. İnsan 50 beden olunca giyinecek çok seçeneğini olmuyor. Şimdi 38 - 40 bedenim ama dünden gelen çok birikim var.”

Haberin Devamı

Eli modaya yatkın
Işın Hanım’ın annesi Şeniz Hanım eski bir desinatör. Bu konuyu hatırlatıyorum ve devam ediyor, “Bizim gençlik yıllarımızda anneannem ve dedemin fabrikaları vardı. Haliyle elim hep iğne iplik gördü. Moda da sanat. Geçmeyen bir sanat. Ama bir kadının şişmanken en büyük derdi, o modaya uygun giyinmektir.” “Birçok kez kilolu arkadaşlarıma kıyafet konusunda yardımcı oldum” şeklinde konuşan Karaca, “Amacım modacı olmak değil. Ancak bazı gerçekler var; 36 beden bir tasarımcı 50 beden kadını zor giydirir. Neyin nasıl olduğunu ancak kitaplardan bilebilir. Bilhassa kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir kreasyon hazırlıyorum. Ne de olsa zaman içinde hileleri anladık. Gözü yanıltmayı” dedi.

SPORTMEN BAŞBAKAN

IŞIN KARACA  MODACI OLDU

KKTC’nin yeni Başbakanı Sayın Hüseyin Özgürgün, tıpkı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi ‘sportmen’ mazisiyle öne çıkıyor. Başbakan Özgürgün, voleybol, basketbol, masa tenisi, atletizm ve futbol milli takımlarında oyuncu; spor alanında ise çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yaptı.

Başbakan olduktan sonra kendisi ile röportaj yaptık. Şık bir tarzla bizi karşıladı. Sayın Başbakan’ın giyim tarzında eşi Dilek Hanım’ın etkisini görebiliyoruz. Dilek Hanım, Sayın Özgürgün’ün giyimiyle bire bir ilgileniyor. KKTC’de normal süresi içerisinde seçime bir yıl kala, genel siyasetin de ‘görünüm kaderi’ Başbakan olarak onun elinde.

Haberin Devamı

‘DÜNYAYI GEZİYORUM’
Sevgili Özlem Tunca Esirgenç, Girne Amerikan Üniversitesi’nden sınıf arkadaşım. Şimdilerde Kanal 7’de ‘Dünyayı Geziyorum’ programının sunuculuğunu yapıyor. Programın yapımcısı eşi Yasin Esirgenç. Akdeniz Karpaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Erbaş’ın davetlisi olarak hafta sonunda Kıbrıs’a çıkarma yaptılar.

IŞIN KARACA  MODACI OLDU
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile başta olmak üzere güzel röportajları ve çekimleri oldu. İzlemeye değer bir program. ‘Dünyayı Geziyorum’, Kanal 7’de her pazar 17.00’de yayınlanıyor.