Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar’ı Davos yolunda tanımıştım. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Dünya Ekonomik Forumu toplantısına giderken yan yana uçtuk. Forumda önemli bir konuşma yapmaya hazırlanıyordu. Davos’ta KAGİDER’i temsil etmenin yanında en önemlisi Türkiye’den katılan tek STK onurunu yaşıyordu. Ufku geniş ve kadın hakları konusunda önemli düşüncelerini dinlemiştim.

Türkiye’ye güvenen ve ülkesine aşık olan bir kadın. Sanem Hanım; darbe girişimi sonrasında da, kendisinden beklenen adımı attı ve KAGİDER uluslararası arenadaki yabancı yatırımcılara ‘Türkiye’ye inanın’ kampanyası başlattı. KAGİDER 15 milyar doların üzerinde sermayeyi yöneten üyeleriyle dünyaya 3 bin mektup gönderdi. Mektup diplomasisinin yanında videolu da bir adım atıldı. Şu ana kadar 30’un üzerinde kadın girişimci #Turkiyeyeİnanin hashtagi ile yabancı yatırımcıya çağrı yaptı. Çağrı yapanlar içinde; Leyla Alaton, Meltem Gürler, Feyhan Kapralı, Serpil Karuserci, Zehra Güngör, Dilara Koçak ve Nesrin Karaoğlu Otuzoğlu gibi isimler var.

Haberin Devamı

‘Ülkeme güveniyorum’

KADINLARA İNANIYORUZ

Konuşmalarda, ülkemize dönük yatırımların neden yapılması ve yatırımdan neden geri durulmaması gerektiği anlatılıyor. Çağrı yapan kadın girişimcilerin özgüveni çok yüksek. Kampanya ile ilgili Sanem Hanım’la konuştum. Sayın Oktar, heyecanlı ve gururlu, “Ülkeme güveniyorum, bir kadın olarak bir girişimci olarak” diyor. Oktar, şu ana kadar çok iyi tepkiler aldıklarını ifade ediyor. Gönderikleri mektuplara olumsuz yaklaşanların da olduğunu anlatan Oktar, “Önemsenecek bir durum değil, zaten beklediğimiz tepkiler” diye devam etti. Videolu anlatımı önemsediğini belirtti. KAGİDER’in hazırladığı kampanyalar İngilizce, Fransızca, Arapça da yayınlanıyor.

Kadınların desteği

KAGİDER’in kampanyaları çok önemli. Ayrıca dünya liderlerine yazılan mektuplar da. Ülkesine güvenen kadınların, yabancı yatırımları rahatlıkla ikna edeceklerine inanıyorum. Sanem Hanım, üyeleriyle gecesini gündüzüne katarak bu süreci yakından takip ediyor.

15 Temmuz darbe girişimi, hainliği ülkemizin demokrasisine de ekonomisine de güç katacaktır. Bu süreçte kadınların önde olması ve desteği kesinlikle gereklidir. Teşekkürler Sanem Hanım, teşekkürler KAGİDER üyeleri.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER KIBRIS’TA ‘EV’LENİYOR

KADINLARA İNANIYORUZ

Ünlü simalar, eğitim ve turizm adası olarak bilinen Kıbrıs’a akın ediyor. Süperstar Ajda Pekkan’ın Girne’de yaklaşık 2.5 milyon TL’ye aldığı evin etkisi oldu.

Pekkan’dan sonra Cenk Eren, Saba Tümer, Nükhet Duru da Girne’de lüks daireler satın aldı. Kıbrıs’ın huzur veren sessizliği ve güzelliği sanatçılarımızı Ada’ya çekiyor diyebiliriz. Kıbrıs’ta sanatçılara saygı olur ama asla fazla ilgi olmaz. Yani, ‘fotoğraf çektirelim vs’ gibi. Sanatçılar da bunu bilir ki, Ajda Hanım, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaretinde bunu dillendirmişti. Pekkan, “Kıbrıs’ın sakinliğini seviyorum. Bodrum yerine Kıbrıs’a yerleşeceğim” diye konuşmuştu.

Sali kiraya çıkardı

Ünlü sanatçı Ziynet Sali’nin ise başkent Lefkoşa’nın en popüler caddesi Dereboyu’nda bir evi var. Sali evi fazla kullanmadığı için kiraya çıkardı. Özel bir emlak şirketine verilen evin kirası ise yaklaşık 2 bin TL. Kira demişken, KKTC hükümeti acilen bir kira kriteri belirlemelidir. Ada’daki emlak sektörü ciddi anlamda kaynayan kazan. Kafaya göre fiyat belirlemesi çok. Eğitim ve turizm adasında bir tutarlılık olmalı. Başbakan Hüseyin Özgürgün başkanlığındaki hükümet mutlaka kira sektörüne de bir el atacaktır.