Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Karadeniz’de bir hafta geçirdim. Giresun, Ordu arasında mekik dokudum. Yaylalarına çıktım. Müthiş keyifli bir tatil oldu. Ancak Giresun ve Ordu arasındaki farkları görünce üzüldüm.

Giresun’da başta park alanları gibi eksiklikler nedeniyle, turistleri taşıyan otobüsleri şehre çekecek bir alan yok.

Tur operatörleri, Giresun’a ‘durak’ yapmıyor. Bu konuda Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun gerekli talimatları vereceğini düşünüyorum. Sayın Başkan’ın, turizme büyük önem verdiğini biliyorum.

Son dönemde Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise gündemde. Kıbrıs’la ilgili yaşanan bir süreçte de adını tekrar duyduk. Kıbrıs’a başlayan direkt uçuşlarla ilgili Yılmaz’ın birçok açıklaması oldu. Bunun yanında sürekli turistleri Ordu’ya davet etti. Ordu’nun, havaalanının açılmasından sonra büyük ivme kazandığını anlattı.

Haberin Devamı

Sayın Başkan, belediyede oturmadı, havaalanına gitti açıklamalar yaptı. Havaalanı Ordu Belediyesi tarafından sahiplenilmiş.

KKTC’den Ordu’ya çıkarma

Önümüzdeki hafta da KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’yla beraberinde büyük bir heyet Ordu’ya çıkarma yapacak. Heyetin çalışma süreçlerini yakından takip ettim. Giresun’la ilgili bir ifade yok.

Giresun’un en büyük şansı ise halk arasında ‘Giresun’un abisi’ olarak bilinen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli. Sayın Bakan bir Giresun sevdalısı.

Fırsat buldukça memleketine gidiyor. Giresun’un en ufak sorununun çözümüne kafa yoruyor.

Nurettin Canikli’nin, Giresun’a hizmet konusundaki çabalarının, yerel yönetim tarafından da iyi algılanması gerekir. Böylece birlikten güç doğacaktır.

GİRESUN’UN GÖZBEBEĞİ: GRÜ

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’yle Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u ziyaret ettik.
GRÜ’nün ufku geniş bir rektörü var. Üniversite ‘durağan’dan ‘atılım’ sürecine geçmiş. Sayın Rektör, “Amacımız, üniversitemizi bilimsel ve akademik parametreler bakımından yükseltmek” dedi. Üniversitenin 26 bin öğrencisi,
13 fakültesi ve 850 kadrosu var.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de üniversiteyle yakından ilgileniyor. Rektör Bey, “Nurettin Bey üniversitemizin gelişmesi için her türlü desteği veriyor. Sayın bakanımızın gücüyle ilerliyoruz”dedi.
Üniversite, Devlet Hastanesi’ni almak istiyor. Böylece Giresun’a Eğitim Araştırma Hastanesi kazandırılacak. GRÜ, üniversitelerarası spor merkezi de olacak.

Haberin Devamı

Hainliğe karşı
Giresun Üniversitesi, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün hainliğine de ilk tepki veren eğitim kurumlarından biri oldu. Coşkun, “Bizler, devletimize yapılan bir hainliğe sessiz kalamazdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız” dedi. Bu sırada Ekrem Bey söze girdi; “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ayağına şu anda batan dikenler, özlediği, beklediği gülün müjdesidir.”