Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

‘O Ses Türkiye’ finalini stüdyoda izleme fırsatım oldu. Finalde Kıbrıslı Türk Türkan Kürşad olunca, yarışma heyecanım daha da arttı. Final için uzun bir yolculuktan sonra TV8 stüdyolarına ulaşabildik. Ulaştık ama stüdyoların kapılarında insan seli vardı. Yakından izledim. Kalabalığa rağmen TV8 ekibi güzel bir organizasyonla izleyicileri salonlara aldı. Ne kargaşa oldu, ne tartışma, ne de bir sıkıntı. Yerimize oturduktan sonra anons yapıldı, “3,2,1 yayın” sesiyle Acun Ilıcalı izleyiciye seslendi.

Haberin Devamı

Acun, bir orkestra şefi edasıyla, yarışmayı sorunsuz bitirdi. Reklam aralarında jüri üyelerinin sohbetleri koyu oldu. Bir ara Ebru Gündeş ile Hadise baş başa sohbete daldı. Kritikler yapıldı. Hadise, Türkan’ın birinci gelmesini çok istedi. Bunu hem yayında hem de reklam aralarında gösterdi.

Sonuçta Türkan birinci olamadı.

Gönüllerde taht kurdu.

Türkiye’de ve Kıbrıs’ta müthiş destek gördü.Türkan yarışma sonrasında soluğu ülkesinde aldı. Ercan Havaalanı’ndan coşkuyla karşılandı.

KIBRIS’A ACUN DAMGASI
Bakan’dan plaket

Hafta sonunda da Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun konuğuydu. Sayın Bakan, Türkan’a “Başarısından ve Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımından dolayı” bir plaket verdi.

Plaket verildikten sonra hem Sucuoğlu hem de Türkan’la sohbet ettim. Sucuoğlu, “Kıbrıslı Türkler ‘O Ses Türkiye’de tek yürek oldu. Türkan’ın başarısı bizleri gururlandırdı” dedi. Türkan’ın finale kadar kalmasının Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına da katkısının büyük olduğunu anlattı. “Türkan’ımız dünya çapında bir ses olacak” diye devam etti.

Türkan’ın ise heyecanı hâlâ üzerindeydi. Yarışma kendisine çok şey katkı. Farkındaydı. Türkan, “O Ses Türkiye’nin bana katkısı büyük” diye söze girdi ve “Hedefim başarılı bir sanatçı olmak” şeklinde devam etti.

‘Korkunç deneyimli’

Sohbet devam ederken, Bakan Sucuoğlu’na, “Acun Ilıcalı’nın Kuzey Kıbrıs’a katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordum. Net ifadelerle cevap verdi.

Birincisi, “Acun Bey’e Kıbrıslı Türkler adına teşekkür ediyorum” dedi. Ardından Bakan Bey şöyle devam etti; “Acun Bey’i, ‘Acun Firarda’dan itibaren takip ediyorum. Korkunç deneyimli, başarılı ve zeki bir kişi. Yaratıcılığıyla başarılar elde etti, ediyor. Kıbrıslı Türklerin de yarışmalarda temsil edilmesi konusunda çok hassas. Survivor yarışmasının finali Kıbrıs’ta yapılırsa, kendisiyle birlikte olmaktan mutlu olacağım.”

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs markası

Türkan, üçüncü olduktan sonra sosyal medyada bazı eleştirileri de okuduk. Sayın Bakan bunlara da tepkili. “Başka işleri yok, başarıları eleştiriyorlar” diyor.

Bu sırada Ekonomi Bakanlığı Basın Danışmanı Alihan Pehlivan söze girdi, “Acun Bey, Kuzey Kıbrıs’ı bir marka haline getirdi” dedi. Çok haklı. Acun Ilıcalı’nın Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına yaptığı katkıyı bugüne kadar ülkede göreve gelen hükümetler yapamadı.

Acun Bey, ‘karşılıksız’ maddi ve manevi Kuzey Kıbrıs’ı tanıttı.

Ancak ülkede ‘bazı’ kesimler, başarı konusunda ‘sıkıntılı.’ Kim ülkeye yararlı bir katkı sağlarsa, mutlaka karşısına çıkar. O nedenle, toplumun genelini temsil etmezler. KKTC hükümetinin yerinde olsam, Ilıcalı’ya ‘Fahri Turizm Elçisi’ unvanı verirdim. Bundan Ilıcalı değil, KKTC kazanır.