Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Cadde’de ‘Kıbrıs Sefası’ yazılarına başladıktan sonra yoğun bir destek mesajı ve telefonu aldım. Bunlardan ikisini paylaşmak isterim. Merit Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar aradı. “Sefacığım, Cadde’deki yazını okudum. Bu Kıbrıs için çok önemli. Diğer gazeteler de sizi örnek almalı” dedi. Sonrasında, “Türkiye’ye, Kuzey Kıbrıs’ın eğlencesinin doğru şekilde anlatılması konusunda bize büyük görevlerin düştüğünü” anlattı. Reha Bey’in düşüncelerini önemserim. Kuzey Kıbrıs’ın turizminin gelişmesi için gecesini gündüzene katan bir isim. Bir turizm bakanı gibi çalışıyor. Kuzey Kıbrıs’a uygulanan ambargoları asla bahane etmiyor.
Kendisini turizme adamış birini söyle deseler, ilk sıraya Reha Bey’i koyarım. Reha Bey’den sonra KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş’la konuştum. Ada’daki eğlence kültürünü iyi bilen Denktaş, ‘Kıbrıs Sefası’ köşesinin ülke turizmine katkısının büyük olacağını ifade etti. Milliyet, Kıbrıs turizimi ve eğlence kültürünü en iyi şekilde yansıtmaya devam edecek.

Haberin Devamı

ÜÇÜ BİR ARADA

Ada’nın turizm şehri Girne’de hafta sonu hayat hiç durmuyor. Eğlencenin sabaha kadar devam ettiği adreslerden biri de Merit Crystal Cove Otel. Bodrum Club’te muhteşem konser maratonu yaşanıyor. Cenk Eren, Gökhan Tepe ve Hakan Altun her hafta dönüşümlü olarak sahneye çıkıyor. Üçlünün performansı üst seviyede olunca, misafirler yerinde duramıyor.
Hakan Altun, Kıbrıs’ta fazla sahne alan bir isim değil. Bunu kendisi, “Benim sahne aldığım yerlerde kumarhaneler kaybediyor, izleyiciler kazanıyor” espirisiyle anlatıyor. Bu arada, Altun, Kıbrıs’ta sahneye çıkmadan önce Cenk Eren’i arayarak, “Abisi sen ne kadar para alacaksın?” diye sormuş. Kazançlar aynı olacak ki, bugüne kadar üçlüden kopma olmadı.

OĞUZHANLI GECELER

Yusuf Güney, Ada’ya sık sık giden isimlerden biri. Cratos Otel’de Golden Cage restoranına uğramadan ülkeden ayrılmıyor. Burada sahne alan Oğuzhan’a destek veriyor, kendisini sahneye atmaktan geri kalmıyor. Bunu duyduktan sonra Oğuzhan’ı dinlemeye gittim. Yaklaşık iki saat süren konser sırasında misafirlerin keyfi yerindeydi. İzleyicisi arasında kadınların yoğunluğu göze çarpıyor. Aslen Ankaralı olan Oğuzhan, Yusuf Güney’in desteğinden çok memnun olduğunu söylüyor.