Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuzey Kıbrıs’ta Bafra Turizm Bölgesi ciddi bir kalkınma içerisinde. Şu anda iki büyük otel bölgede hizmet veriyor. Biri Kaya Artemis, diğeriyse Nuh’un Gemisi. Kaya Artemis’in adını son dönemlerde sık sık duymaya başladık. Bunun nedeniyse ‘Survivor’ finalinin burada yapılması oldu. Geçen hafta sonu Nuh’un Gemisi’ne gittim, Sibel Can’ı dinledik. Otel, Kaya Artemis’e komşu bir konumda. ‘Her şey dahil’ uygulaması nedeniyle, misafirler otelden dışarı çıkmadı. Bafra Turizm Bölgesi’nde yer alan oteller tam bir konsept olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kaya Artemis dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’ndan esinlenerek, Nuh’un Gemisi de, Nuh’un gemisine benzetilerek yapıldı. Nuh’un Gemisi’nde yatırım yapılırken hiçbir ayrıntıdan kaçınılmadığını gözlemledim.Ferah bir iç dizaynı var. Otel gemiye benzetildiği için odaların çoğu denizi görüyor. Yaklaşık 650 odası var. Gelecekte yaklaşık olarak 10 otelin olacağı bölgede, Limak da bir otel yapıyor. Kıbrıs sorununun çözülmesiyle birlikte, Bafra’nın paylaşılamaz bir ‘şehir’ olması kaçınılmaz olacak. Bunu yatırımcıların dikkate alması gerekir.

Can’a koruma duvarı!

Bu arada Sibel Can’ın konserinde ciddi bir koruma duvarı vardı. Sadece sahnede üç kişi Sibel Hanım’ı korudu. Bazı korumalar misafirlerin konseri izlemesinde ‘engel’ oldu. Misafirler koruma izlemek zorunda kaldı. Gerek var mı bu kadar korumaya, merak ediyorum? Otel yönetimi bu konuda bir adım atacaktır diye düşünüyorum.

Barışa destek

Kıbrıs Barış Harekatı’nın kutlamaları için adaya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hanım’la bir araya geldik. Kıbrıs’a sadece ‘sevgisi’ nedeniyle yakından ilgi gösteren Murat Bey ve Özlem Hanım’ın Kıbrıs konusundaki bilgileri etkileyiciydi. Sanki Kıbrıs’ta yaşayan biri gibi düşünceleri ve bilgileri vardı. Özlem Hanım, sorduğu sorularla bir diplomatı andırdı. Güzel ve etkili sorular sordu. Murat Bey’se Kıbrıs tarihini 1571’den itibaren net ifadelerle özetledi. Kıbrıs’ın nasıl kalkınması gerektiği yönünde düşüncelerini anlattı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu’yla bir araya gelen Murat Bey temasları çerçevesinde, Çarşı grubunu da ziyaret etti.
Eğlenceli cinayetler
Okan Bayülgen’in yönetmenliğini yaptığı, Selin Atasoy’un senaryosunu yazdığı ‘Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’ KKTC’ye gidiyor. Ara sıra geldiği Kıbrıs’ta tatil yapan Bayülgen, oyunu Ada’da da sahnelemek istediğini söylemişti. Bayülgen, yapılan görüşmeler sonunda oyunun Lefkoşa Merit Otel’de oynanmasına karar verdi. Bayülgen ve ekibi 8 Ağustos’ta Lefkoşa’da Kıbrıslı Türk izleyicilerinin karşısına çıkacak. Kıbrıslı Türklerin tiyatro kültürünün yüksek olduğunu da not edelim.