Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

“Bugüne kadar hiç bozulmadım” diyen bir sanatçının adıdır Tarkan. Neden böyle bir giriş

MEGASTAR OLMAK İŞTE BUDUR
yaptığımı da anlatmaya çalışacağım. İstanbul’da önemli bir görüşme için bulunuyordum. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava’da Tarkan konserleri başlamıştı. Uzun zamandır Tarkan’ı yakından dinlememiştim. Kıbrıs’a birkaç kez gelmesine rağmen, sadece uzaktan bakınmakla yetindiğimi hatırlıyorum. Konser öncesinde, misafiri olduğumuz Atlantis Yapım’dan sevgili Erdal Bozkuş’la konuşma fırsatım oldu. Sohbet ederken etrafı izleme fırsatım da oldu. Sanat ve spor dünyasından birçok isim kulise gelmişti.

Haberin Devamı

Dakikalar ilerledikçe heyecan artmaya başladı. Erdal Bey’in ev sahipliğiyle önlerde bir yere oturduk. Önümüzde Tarkan’ın eşi Dilek Hanım vardı. Flaşlar patlamaya başladı, sorular art arda geldi. Dilek Hanım da eşi gibi mütevazı bir duruşla sorulara içtenlikle cevap verdi.

‘Zeytin gözlüm’

Ardından kırmızı perde yavaş yavaş Tarkan’ın sesiyle açılmaya başladı. Tarkan, muhteşem enerjisi ve karizmasıyla binlerin karşısına çıktı. Önce Türk sanat müziğiyle başladı. Ardından yavaş yavaş tempoyu artırdı. Tarkan, Gülnur Güneş’in imzasını taşıyan kostümlerle ışıl ışıl parlıyordu. Megastar’a yakışır kostümler dikilmiş.

Gülnur Güneş, kostümler için “Haftalarca büyük bir emekle titizlikle çalıştığımız tasarımlarımı Tarkan giydi. Sahnedeki ihtişamla bütünleşen bir kostüm hazırlamak amaçlarımızdan biriydi” dedi. Eşi Dilek’in gözlerinin içine baka baka ‘Zeytin Gözlüm’ şarkısını söyledi.

Karşılığını öpücüklerle aldı. Şarkılarını öyle coşkulu söyledi ki, Harbiye’deki binlere de coşkusunu hissettirdi. Harbiye’dekiler üç saat ayakta kendinden geçti. Bir ara yanımdaki arkadaşıma, “Tarkan’a kadınlar neden aşık oluyor? Tarkan sadece sanatını yapıyor, işte bundan” dedim.

Halk sanatçısı

Tarkan, ikinci bölüme geçmeden önce kısa bir konuşma yaptı ve “Sizler istediğiniz sürece sahnede kalacağım. Yaşlansam da yaşımı göstersem de sahnede olacağım. Hiç bozulmadım, bundan sonra da bozulmayacağım” dedi. Tarkan, sanat dünyasında az duyulan bir sözü haykırmış oldu. Harbiye’de alkış tufanı koptu.

Haberin Devamı

Megastar devam etti, “Bunun bir de şarkısını yaptım. Ancak üzücü olaylardan dolayı albüm gecikti. En kısa zamanda çıkacak” diye konuştu. Üç saat süren konser sonunda söyleyeceğim, yazacağım daha çok not var. Ancak şunu net ifade edebilirim ki, Tarkan bir halk adamı ve halk sanatçısı.

Halktan kopmayan, taktığı evlilik yüzlüğü, kestiği evlilik pastası normal bir vatandaşın da alabileceği fiyatta olan bir isim. Teşekkürler Tarkan, halktan kopmadan da sanatçı olunabileceğini bizlere yeniden yaşattın.

Kurban Bayramı’nın ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim. Bayramınız mübarek olsun.