Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kıbrıs’ta yılbaşında sahneye çıkacak sanatçılarla ilgili ciddi rakamları içeren haberler medyada yer almaya başladı. Mesela Tarkan’ın 300 bin dolar, Sibel Can’ın 250 bin, Ebru Gündeş’in 220 bin, Sıla’nın 200 bin, Gülben Ergen’in ve Volkan Konak’ın 180’er bin, Funda Arar ve Serdar Ortaç’ın 150’şer bin, Yıldız Tilbe’nin 100 bin TL ücret alacağı yazılıyor. Kıbrıs’ta sanatçılar sahneye çıktıkları için vergi veriyor. Yüzde 10 stopaj ve yüzde 16 KDV.

Bir hafta boyunca takip ettim. Gazetelerde çıkan rakamlara hiçbir sanatçıdan yalanlama veya düzeltme gelmedi. Anladığım kadarıyla menajerler, reklam olsun diye fiyatları yüksek tutuyor.

Haberin Devamı

Megastar 78 bin dolar ödeyecek

Örneğin Tarkan 300 bin dolar alacaksa, KKTC Maliye Bakanlığı’na ödemesi gereken vergi 78 bin dolar, Sibel Can’ın 65 bin TL, Ebru Gündeş ise 58 bin TL. Neredeyse bir konser ücretinden daha fazla rakamlar. Sanatçılarımızın yerinde olsam bu haberleri servis edenleri uyarırım.

İyi reklam olmuyor. Rakamları yazılan sanatçıların reklama da ihtiyacı yok. Fahiş fiyatlarla daha fazla tepki çekilecek bir durum ortaya çıkıyor.

Bunun yanında, KKTC Maliye Bakanlığı ile sorun yaşanabilir. KKTC’nin genç Maliye Bakanı Birikim Özgür, bürokratlarına ‘gazetelerde ve medyada yer alan rakamlar üzerinden’ takip yaptırabilir. Eğer sanatçılar ‘sözleşmesinde’ başka bir rakam ile Maliye’ye gelirse, ‘yalanlanmayan rakamların vergisi’ tahsil edilme durumu var.

Kuzey Kıbrıs’ta yeni yılı keyifle geçirmek varken, sorun yaşamayı kimse istemez. Reklam yapalım derken, göz çıkartmayalım!

TARKAN İZDİHAMI!

Girne’ye yeni açılacak 7 yıldızlı Elexus Hotel’de hummalı bir çalışma var diyebiliriz. Otel yöneticileri ve çalışanları Megastar Tarkan’ın sahneye çıkacak olması nedeniyle en ince ayrıntı ile ilgileniyor. Megastar’ın sadece otelde konaklayacaklar için sahneye çıkması planlanıyor. Fiyatlar ise uçuk sayılacak cinsten. Kişi başı fiyat 2 bin 500 civarında. Ancak isim Tarkan olunca, bu rakamı ödeyeceklerin sayısı giderek artıyor. Kıbrıs Rum tarafından da Tarkan’ı dinlemeye geleceklerin olacağı ifade ediliyor.

DENİZ AKKAYA’YI AKINCI GİYDİRİYOR

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın modacı kızı son dönemlerde ünlü isimleri giydirmeye
başladı. Bunlardan biri de Deniz Akkaya. Zerrin Akıncı’nın tasarımlarını giyen Akkaya kıyafetleri ile sosyal medyada pozlar veriyor. ‘Cumhurbaşkanı’nın modacı kızı’ olarak anılmak istemeyen Zerrin Hanım da, tasarımlarıyla gündemde olmayı tercih ediyor.