Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Grammy ödüllü şarkıcı Sean Paul’ün 26 Temmuz’da Girne’de vereceği konser kriz yarattı. Paul’ün Kuzey Kıbrıs’ta vereceği konser için Facebook’ta açılan konser sayfası Rumlarla Türklerin kavgasına neden oldu. Kısa sürede 6 binin üzerine aboneye ulaşan sayfada, Rumlar ‘Kuzey Kıbrıs’ın işgal altında olduğunu’ iddia ederken Türkler buna şiddetle karşı çıkıyor. Rumlar, Kıbrıs’ın Yunanistan’ın olduğunu gösteren fotoğraflar paylaşmaya başlayınca, Türklerin cevabı gecikmedi. Kıbrıslı Türkler yoğun bir şekilde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Yunanistan’a yardım yapılabileceğiyle ilgili Meclis’te yaptığı konuşmanın videosunu paylaşmaya başladı. Türkler, Yunanistan önce kendisini kurtarsın sonra Kıbrıs’a sahip çıkar yönünde yorumlar yaptı. Sean Paul’un Rumların tepkisine rağmen KKTC’deki konsere gelmesi bekleniyor. Ünlü sanatçı resmi Facebook adresinde Girne’de vereceği konseri için ‘Çatalköy - Kıbrıs’ yazdı. En ucuz konser bileti 80 TL’den satılırken, VİP bölümlerin fiyatı 5 bin TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

BÜYÜK AYIP

Kuzey Kıbrıs’ta bir tartışmadır gidiyor; T izni yani ‘taksi izni’ olmadan havaalanından yolcu taşınıyor. Bu tartışma dünyaca ünlü bir ismin Ada’ya yaptığı ziyarette skandala neden oldu. Gazimağusa Belediyesi’nin geleneksel kültür festivalinde sahne almak için Ercan Havaalanı’ndan ayrılan Lara Fabian’ı taşıyan özel araç ‘izinsiz olduğu gerekçesiyle’ polisler tarafından durduruldu. Polisler aracın hareket etmesine izin vermeyeceklerini şoföre iletti.

Tartışmalar yaşandı. Bu sırada araçta mahsur kalan Fabian ve ekibinin huzuru kaçtı. Bunun üzerine ünlü sanatçı ve ekibi arkadan gelen başka bir araca bindirildi. Lara Fabian’ın bir ara ‘Konseri iptal edip ülkeden ayrılmayı düşündüğü’ bile söylendi.
Ayağa kurşun sıkmak
Hatta konu KKTC medyasında geniş yer buldu. Fabian’ın, “Sanırım bir daha KKTC’nin üzerinden uçakla bile geçilmez” dediği yazıldı. Konseri de yaklaşık
5 bin kişi izledi. Konserin organizasyonunu yapan şirket ise, ‘Fabian ve ekibi ülkeden memnun ayrıldı’ açıklaması yaptı. Kuzey Kıbrıs’ta ‘özel araçlar’la ilgili bir kıstas getirilmeli. Polislerin de, bu gibi durumlarda inisiyatif alarak, araçtaki misafirlerin huzurunu kaçırmaması gerekir. Araç izinsiz ise, misafir bırakılır sonra gereği yapılır. Fabian, Rumların ‘KKTC’de konser verme yasadışı bir ülke orası’ diye engellemeye çalıştığı bir sırada, Kıbrıslı Türk yetkililerin veya taksicilerin engeliyle karşılaşmamalı. Bu görüntü Kuzey Kıbrıs’ın doğru tanıtılmasıyla ilgili çabalara büyük zarar verir. Bizden uyarması.
PINAR İLE HAFTA SONU
SEAN PAUL KAVGASI
Uzun zamandır ekranlardan uzak kalan başarılı programcı Pınar Ergüner, Tvem’de başladığı programla ekranlara dönüş yaptı. Yakın bir izleyicisi olarak özlemiştik Pınar’ı. Ekrana çok yakışan Pınar’la Kıbrıs’ta Milliyet’in bir etkinliğinde birlikte sunuculuk yaptık. Sevgili Pınar, ‘Pınar Ergüner ile Hafta Sonu’ adlı programında gündemi ilgilendiren haberlere değinecek. Ünlü konukları ağırlayacak. Program Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00’da başlıyor. Başarılı olmasını ve devamlılığını diliyorum. Kıbrıs’tan da ciddi bir izleyici profilinin de olduğunu not edeyim.