Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Süperstar Ajda Pekkan, KKTC’de yatırımlar yapma düşüncesinde. Bu nedenle hem bir villa aldı, hem de bir daire almak istiyor. Kıbrıs’ı da çok seviyor. Sanatçı, Ada’ya her geldiğinde haberleri gündem oluşturuyor. Bir anlamda Ajda Hanım, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkı sağlıyor. Süperstar, geçtiğimiz hafta da Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti. Başbakan, ünlü sanatçının KKTC vatandaşı olmasını önemsediklerini belirtti. Pekkan’ın ziyareti kamuoyunda gündeme gelince ortalık karıştı. ‘Ajda Pekkan’ın KKTC vatandaşı’ olmaması yönünde birçok yorum ve eleştiri geldi. Belirtmek gerekir ki; KKTC’de ünlü isimlere vatandaşlık verilmesi, belli bir kesimin tepkisini çeker. Kamuoyunda da fazla sesleri çıktığı için tüm Kıbrıs Türk halkı tepki veriyor algısı oluşturulur.

Haberin Devamı

En pahalı vatandaşlık

KKTC’de, Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı isimlerine de vatandaşlıklar verilmeli. İş dünyasıyla ve sanatçılarla iletişime geçilmeli, kabul ettikleri takdirde törenle vatandaşlık takdim edilmeli. Bu, ülke tanıtımına ve turizmine katkı sağlayacaktır. Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılmaya ihtiyacı var, vatandaşlık alanların değil. Not da edelim; KKTC’de vatandaş olmak için istenen yatırım miktarı 3 milyon euro. Avrupa Birliği üyesi Rumlar’da ise vatandaşlık, 2 milyon euro. Karar, KKTC yönetiminin.

YEŞİL HAT’TA ORTAK MEKAN

Lefkoşa’da sınır kapısına yakın bir mekan açıldı. Adı NO 3. Kıbrıslı Rumların ve turistlerin ‘uğrak yeri’ haline gelen bir kafe. Mekanı normal bir kafe olarak görmemek gerekir. Bir anlamda, ‘Yeşil Hat’ çizgisinde, ‘ortak bir mekan’ yapılmış. Kahve çeşitlerinin fazla olduğu NO 3’te, atıştırmalıklar da var. Özgül Uçkaç Çırakoğlu ve Ali Çırakoğlu çifti, ciddi bir yatırımla bölgeye canlılık getirmiş. Etrafı incelerken Özgül Hanım yanımıza geldi ve “Rumların, barikatı geçip Kuzey’e gelme nedeni olduk” dedi. Ki izlenimlerim de bu yönde oldu. Bir masa “Merhaba” diyor, diğer masa “Yasas” (Rumca merhaba) Hemen yanı başınızda da “Good Morning...” Adanın çok kültürlülüğü ve çok dilliği NO 3’ün her köşesinde kendini gösteriyor. Kıbrıs’a gider ve Lefkoşa’ya uğrarsanız, kitaplar arasında kahvelerinizi yudumlayarak sohbetin ve çalışmanın keyfine varacağınız bir yer NO 3. Kıbrıslı liderlerin ulaşamadığı bir ‘çözüme’ yurttaşlar yavaş yavaş da kendisini hazırlıyor aslında. Küçük bir örnek olarak görülebilir, ama bir arada veya ayrı ayrı yaşamanın sinyalleridir bunlar.

Haberin Devamı

ÖZBEK ÇİFTİNİN KIBRIS KEYFİ

SÜPERSTAR’IN VATANDAŞLIĞI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Eşi Mesude Hanım, önceki hafta Girne’de Cratos Premium Otel’de keyifli bir gün geçirdi.

Ada’ya takıma arazi istemek için gelen Özbek, eşiyle otelde hazırlanan özel yemeğe katıldı ve İran’ın İbrahim Tatlıses’i olarak bilinen Ebi’nin konserini izledi. Kral dairesinde kalan Özbek çiftine Lübnan mutfağına has yemekler ikram edildi.

Cratos yönetimi de Galatasaray ailesini yalnız bırakmadı. Otelin sahibi Murat Boz- oğlu, Dursun Bey ve Mesude Hanım’la yakından ilgilenilmesi talimatını verdi. Özbek çifti, son dönemde yaşanan tartışmalardan uzaklaşmış olarak Ada’dan ayrıldı.