Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Öğrencilik yıllarında hem sahne sanatları okuyan hem de müzikle ilgilenen Emre Altuğ,

‘TÜRK SİNEMASINDAN ENDİŞELİYİM’
kariyerine ağırlıklı olarak müzikle devam etse de, son dönemde oyunculuğa ağırlık verdi. ‘Mezarcı’ filmiyle beyaz perdede olan Altuğ, “Beni
çok yordu” diyerek dizilerden uzak durmak
istediğini söyledi.
Hem oyuncu hem de filmin yönetmen
ve senaristi Talip Karamahmutoğlu’yla
keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Emre Altuğ heyecanlı... Film için gelen teklifi şu sözlerle anlattı: “Bir gün oyuncu abim Orhan Aydın aradı ve filmden bahsetti. Senaryodan çok etkilendim. Zaten sonrasında öğrendim ki, usta yazar Osman Şahin’in ‘Mezarcı’ adlı çok değerli bir hikayesiymiş.”
Ejder’i canlandıran Altuğ, karakteri için “Her zaman karşılaşabileceğimiz bir kişilik. Hepimizin telefon defterinde olabilecek biri. Ejder’in farkı, çok erken yaşta Almanya’ya gitmesi ve iki ülke arasında kalması. Almanya’da maddiyatın ön plana çıkmasından sonra tekrar buraya geliyor. Köy ortamındaki maneviyatı ve sosyal ilişkileri unutmuş. Gerçekliğin maddiyat üzerine kurulu olduğunu düşünüp Türkiye’de de öyle davranıyor. Ardından yüzüne tokat gibi çarpan gerçeklerle özüne dönüş hikayesi taşıyor” dedi.
Duvara toslama durumu
‘TÜRK SİNEMASINDAN ENDİŞELİYİM’

Emre Altuğ, Türk sinemasının gidişatı hakkında ise ‘endişeli’. Bu durumu da şöyle ifade ediyor: “Çok iyi bir yere gitmek üzereyken, yine böyle enteresan bir şekilde duvara toslama durumu söz konusu. Ancak üretim açısından değil, üretim çok var. Ama galiba işi biraz da bu bozuyor. Sektör kendi içinde bir eleme yapmalı belki de. Tabii kimseyi de engelleyemezsiniz. ‘Film çekmek istiyorum’ diyen çekebilir elbette. Her insanın öyle bir özgürlüğü var. Çok önemli sinemacılar ve oyuncular da çıkabilir bu durumdan. Buna hiçbir itirazım yok. Ama bir yandan da çok fazla kalitesiz iş olunca, sektöre de yansıyor. Emek harcanıyor, para ve seyirci kaybediliyor. Ben şikayetimi söylüyorum, formülü de başkası bulsun.”

Haberin Devamı

‘Emre muhteşem bir oyuncu’
Kültür Bakanlığı’nın da desteğini alan yönetmen ve senarist Talip Karamahmutoğlu ise, yazar Osman Şahin’le buluşup, hikayeyi beyaz perdeye aktarmaya karar verdiğini söyledi. Karamahmutoğlu, çekimlerin yoğun olarak Muğla’da yapılmasıyla ilgili de, “Hikaye, Toroslar’ın bir köyünde geçiyordu. Şahin’in çoğu hikayesi de gerçektir. Bu da Toroslar’ın bir köyünde geçen gerçek bir öyküydü... O köyde konaklamak pek mümkün değildi. Biz de yörük köyü olan başka bir yer bulalım dedik ve Dalaman’ın Şerefler Köyü’nü bulduk. Evler, yaşam, kültür, misafirperverlik ve doğa bakımından doku
hemen hemen aynı” açıklamasını yaptı.

‘TÜRK SİNEMASINDAN ENDİŞELİYİM’

Emre Altuğ’un oyunculuğunu Semir Aslanyürek’in ‘Eve Giden Yol’ adlı filminden bildiğini anlatan yönetmen, “Oyunculuğunu görünce, bir müzisyen için muhteşem oynadığını düşünmüştüm. Aslında adam oyuncuymuş.
O zamandan beri de bir gün denk gelse de
çalışsam diyordum. Bugün denk geldi
ve Ejder’in hakkını fazlasıyla verdi” dedi.
‘Mezarcı’, kışın vizyona girecek.