Cadde Şehrin 'pop-up' misafirleri

Şehrin 'pop-up' misafirleri

25.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da üç şef, meslektaşlarının mutfaklarına kendi tarzlarıyla dokundu.

Şehrin pop-up misafirleri

Egolu, yemekleri köpüklü, küçük korslu şeflerin dönemi bitiyor. Yeni, ya da kendini yenileyen şefler şehirlerinden çıkıyor, başka kültürlerdeki mutfaklara konuk oluyor. Bu pop-up konseptler, tabaklarda kültürleri harmanlıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da üç şef, meslektaşlarının mutfaklarına kendi tarzlarıyla dokundu.
Brava’ya geri sayım
Bu tip konseptlere en aşina şef Maksut Aşkar, Neolokal’inde geçtiğimiz yıl Bodrum Edition’da büyük başarı yakalayan Perulu Diego Nunez’li harika bir menü hazırladı. İki şef de her kısıma kendi lezzetlerini sunarken, birbirlerine yardımda bulundu. Nunez’in nikkei hislerinin olduğu ceviche yorumları ve Maksut Şef’in kendi imzalarını barındıran bal kabaklı, yoğurtlu sinkonta’yla başlayan menüyle Edition Bodrum’da ikinci yılına girecek Brava için, sezon geri sayımı başladı.
Talayhan’ın yıldızları
Dünyada belki de pek görülmeyecek seviyede CV’ye sahip bir otel müdürü Uğur Talayhan. Başarılı bir şefken, kariyerini otel yöneticiliğinde geliştiren Londra, Lizbon, Dubai, Çin ve Bangkok gibi farklı coğrafyalarda büyük grup otellerin müdürlüğünün ardından, iki yıl önce tekrar Türkiye’ye döndü. Swissotel’le birlikte yaptığı en büyük atılımsa, kendi kimliği olan gastronomiyi, yıldız şefleri aynı çatı altında toplayarak yaptı. Ali Ronay gibi bir ismi getiren, Perulu Bruno Santa Cruz de bünyede tutmayı başaran Talayhan, yeni konsept Sabrosa açılışını Şef Chakkal’la yaptı. Talayhan’ın Lizbon’da çalıştığı Chakkal renkli kıyafetleri, muhteşem iletişimiyle Uruguay/Arjantin dokunuşlu menüsünü uzun masalara tattırdı.

Bir başka ilgi çeken konuk şef davetindeyse sahnede Kars’tan gelen Nuran Özyılmaz vardı. Nuran Hanım, erkek egemen mutfaklarda Kars’ta ilk menü çalışması yapmayı başaran kişi. Şehre giden sanatçılar ve devlet büyükleri mutlaka ona uğruyor. O da ilk kez kendi lezzetlerini Four Seasons Sultanahmet’e taşıdı. Tabii ki menünün en göze çarpanı Kars kazı ve suyuyla hazırlanmış bulgur pilavı...
Spago’da devir teslim
Mutfak kültürü köklü olan her ülkede olduğu gibi bizde de şöhretli şefler ve mekanlar sürdürülebilir başarı yakalamakta zorlanıyor. Son dönemde Spago, bu işin nasıl olabileceğini gösterdi. Tabii bunda Wolfgang Puck ve operasyon ortağı Alex Resnik’in yaptıkları ziyaretlerin payı büyük. Ama konseptin uyumundaki en önemli birleştirici unsur, genel müdür Deniz Zengin’in kurgusuydu. Zengin, başka bir kariyer tercihi sebebiyle Spago’yla yolları ayırıyor. Bu veda, alışılagelmişin dışında uğurlama şeklinde oluyor. Görevi Lucca ve Cantinery’nin deneyimli ismi Arif Altubulak üstlendi.

Resnik’in River Plate sevinci

Şehrin pop-up misafirleri
Görev değişimi sebebiyle gelen Alex Resnik’in Türkiye aşkı, daha da artmış. Koyu bir River Plate hayranı Resnik, takımının forma sponsorluğunu Türk Hava Yolları’nın almasından dolayı yaşadığı mutluluğu gece boyunca anlattı. Aidiyete sahip fanı olan kulüp ya da markalara, proje yapmayı çok iyi başarıyor THY... Uçuş güvenlik filmlerinin Lego’yla yapılmasındaki felsefe buydu. Yıllar sonra bu sponsorluk ve cross-marketing işler, derslere konu olacaktır.