Cadde ‘Sektörde çeşitlilikten yanayım’

‘Sektörde çeşitlilikten yanayım’

30.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Damat Takımı’ filminde izlediğimiz Özgürcan Çevik, “Seyirciye ne kadar çok seçenek sunulursa, yapacağı kıyaslama o kadar sağlıklı olur. Çeşitlilik olmasından yanayım” dedi

‘Sektörde çeşitlilikten yanayım’

‘Şevkat Yerimdar’ın Şevkat’i Özgürcan Çevik, vizyondaki ‘Damat Takımı’ filminde Can rolüyle karşımıza çıktı. “Hikayedeki beş arkadaştan en fırlama olanı” sözleriyle karakterini anlatan Çevik’le projenin detaylarını konuştuk.

Haberin Devamı

‘Damat Takımı’ sizi hangi yönleriyle cezbetti?

Senaryoyu okuduğumda Türkiye’de örneği çok sık görülmeyen türde bir film olacağını düşündüm. Üstelik daha önce canlandırdığım karakterlerden çok farklı bir rol teklif edildi. Yapımcı ve yönetmenle tanışıp, işlerini nasıl büyük bir ciddiyetle ele aldıklarını görünce de, ‘Bu filmde olmamam için hiçbir sebep yok’ dedim.

Oynadığınız Can nasıl biri?

Liseden beri sıkı dost olan beş arkadaştan en fırlama olanı. Planları kuran ve kendi metodlarıyla uygulamaya sokan, hiperaktiflikte zaman zaman dozu aşan ‘aşırı’ bir tip.

Karakterin çocuksu yanı sizde de var mı?

Bire bir diyemeyiz tabii ama bende de öyle çocuksu bir yan var sanırım.

Lise arkadaşlarınızla görüşmeye devam ediyor musunuz?

Haberin Devamı

Lisede tiyatroya beraber başladığım, farklı okullardan mezun olduktan sonra Ankara Sanat Tiyatrosu’nda birlikte sahneye çıktığım ve hâlâ çok iyi arkadaşım olan Özgün Aydın’la görüşüyoruz. Hatta bu filme dahil olma sürecimde de etkisi oldu. Kendisi de ‘Damat Takımı’nda Onat karakterini oynuyor.

Çekimler nasıl geçti?

Erkek ağırlıklıydı ama o ‘yaramaz oğlan çocukları’ durumumuzu dengeleyen cici kız arkadaşlarımız da vardı. Çok eğlendik.

Sizi kahkahaya boğan sahneler hangileri oldu?

‘Zürafa Sokak’ sahnemiz çok eğlenceliydi. Spoiler vermeyeyim, gidip izlesinler.

Doğa Can Anafarta filmin hem senaristi hem de yönetmeni. Bunun avantajlarını yaşadınız mı?

Evet, avantajları oldu. Filme başlamadan önce bütün sahnelerin nasıl çekileceği, açılarına kadar Doğa Can’ın aklındaydı, bu da işimizi hızlandıran bir şey oldu. Ayrıca yönetmen olarak, sahne çekilirken bizden istediği (duygu ya da tavır anlamında) her şeyi çok net bir şekilde aktarabildi. Bu da bize daha pratik bir çalışma ortamı sağladı.

Sinema sektörü hareketlendi, filmler art arda vizyona giriyor. Rekabet için ne düşünüyorsunuz?

Çeşitlilik olmasından yanayım. Seyirciye ne kadar çok seçenek sunulursa, yapacağı kıyaslama o kadar sağlıklı olur. ‘Damat Takımı’nın vizyona girdiği tarihte komedi türünde bir rakibi yok maalesef. Bu durumun nasıl bir geri dönüş sağlayacağını
bekleyip, göreceğiz.

Haberin Devamı

‘Evlilik için hazır hissetmiyorum’

‘Şevkat Yerimdar’ın çekimleri nasıl gidiyor?

İyi gidiyor. Artık oturmuş ve sistemli çalışan bir ekip olduk. Eğlenceli bir setimiz var. Reytinglerimiz de iyi.

Evliliği düşünüyor musunuz?

Evlilik için kendimi henüz hazır hissetmiyorum.