Cadde Sema EMİROĞLU - NEW YORK

Sema EMİROĞLU - NEW YORK

21.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Oscar'dan sonra en prestijli sinema ödülü sayılan Altın Küre'ler sahiplerini buldu. Ünlü pop sanatçısı Madonna, Glenn Close ve Barbara Streisand'a rağmen "en başarılı aktris" seçildi. Hollywood'a akredite yabancı gazeteciler, Tom Cruise'u da Altın Küre'ye layık gördü

Sema EMİROĞLU - NEW YORK

HOLLYWOOD Yabancı Basın Derneği tarafından belirlenen ve Mart ayında dağıtılacak Oscar ödüllerinin provası niteliğini taşıyan Altın Küre (Golden Globe) ödüllerinin 54.'sü, önceki akşam California'nın Beverly Hills kentinde yapılan bir törenle sahiplerini buldu.
132 ülkede naklen yayınlanan törenin sürprizini, ünlü pop yıldızı Madonna'ya müzikal ya da komedi alanında verilen "en başarılı aktris" ödülü oluşturuldu. Arjantin'in "first ladysi" Eva Peron'un yaşamını konu alan "Evita" filminin tartışmalı aktristi Madonna, rolündeki başarısıyla "Altın Küre" ödülü aldı. En başarılı aktör alanındaki Altın Küre de, Jerry McQuire filmiyle Tom Cruise'a verildi.
Glenn Close, Françes McDormand, Debbie Reynolds ve Barbra Streisand ile birlikte "Altın Küre"ye aday gösterilen Madonna, ödülünü alırken yaptığı teşekkür konuşmasında, "Geçen yıl inanılmaz bir şekilde şanslıydım. Bu filmi yapmak, benim için hem sanatsal, hem de manevi açıdan hiçbir zaman unutamayacağım, harika bir tecrübe oldu" diye konuştu.
Kendisine inanarak bu rolü layık gördüğü için İngiliz yönetmen Alan Parker'a teşekkür eden Madonna, kendisini sinemada da kanıtlamak için bu rolü çok istediğini itiraf etti. Altın Küre ödülünü elinde tutarken, "Tıpkı çocuğum gibi, yani ikinci çocuğum" diyen Madonna, bundan sonra amacının "daha çok şarkı, daha çok film ve daha çok çocuk" yapmak olduğunu söyledi.
Madonna'nın Evita filminde seslendirdiği "You Must Love Me" adlı şarkı, "En İyi Film Şarkısı", filmin kendisi de "En İyi Müzikal" alanında Altın Küre ödülünü aldı.
Beverly Hilton Oteli'ndeki törenin diğer popüler yıldızı Tom Cruise da, komedi alanında en iyi erkek oyuncu seçilmenin kendisine verdiği "tüm sıcaklık, sevgi ve desteğe" teşekkür etti.
Ünlü aktör Dustin Hoffman da, sinemaya verdiği hizmetlerinden ötürü Cecil B. Demille ödülüne layık görüldü. Bu alanda ödül alacağı daha önce açıklanan tek kişi olan Hoffman, ödülünü Tom Cruise'dan aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Size şok geçirmediğimi söylemek zorundayım. Bu akşam kazanacağımı hiç sanmıyordum" diye espri yaptı. Bu ödülün 30 yıl sonra Cruise'a verileceğinden emin olduğunu belirten Hoffman, "Ama o zaman 89 yaşında olacağım, onun için en iyisi Cruise'u şimdiden kutlayayım" dedi ve genç meslekdaşına sarılarak tebrik etti.

NBC televizyonunun naklen yayınladığı törende, "Altın Küre" ödülü alan diğer bazı isimler ve dalları şöyle:

* En İyi Yönetmen: Milos Forman ; "The People Vs. Larry Flynt" filmiyle.
* En İyi Filmi "The English Patient".
* En Başarılı Yardımcı Kadın Sanatçı: Lauren Bacall; yapım ve yönetmenliğini Barbra Streisand'ın üstlendiği "The Mirror Has Two Faces" filmindeki rolüyle.
* En İyi Yardımcı Erkek Sanatçı: Edward Norton; "Primal Fear" filmindeki katil zanlısı rolüyle.
* En İyi Drama Aktristi: Frances McDormand; "Fargo" filmindeki rolüyle.
* En İyi Yönetmen: Joel Coen; "Fargo" filmiyle.
* En İyi Drama Filmi: Fargo.
Televizyon alanındaki Altın Küre ödülleriyse şöyle dağıldı:
* En İyi TV Filmi: "The X - Files".
* En İyi Aktrist: Gillan Anderson; "The X - Files" filmindeki rolüyle.
* En İyi Aktör: David Duchovny; "The X - Files" filmindeki rolüyle.
* En İyi Komedi Filmi: "Third Rock From The Sun".
* En İyi Komedi Filmi Aktörü: John Lithgow; "Third Rock From The Sun" filmindeki rolüyle.
* En İyi Yardımcı Kadın Sanatçı: Helen Hunt; "Mad About You" adlı komedi dizi filmiyle.

Yazarlar