Cadde Şener Şen'e onur ödülü !

Şener Şen'e onur ödülü !

20.02.2015 - 00:33 | Son Güncellenme:

Şener Şen Nürnberg’de onur ödülü alacak. 20. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali'nde Şener Şen'e ödül verilecek.

Şener Şene onur ödülü

Şener Şen Nürnberg’de onur ödülü alacak. 20. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali 13 Mart tarhinde başlayacak. Bu festivalde yarışma filmleri haricinde, Onur Ödülleri sahipleride belirlendi.

Haberin Devamı

Festival, 2015 yılında dünya çapında üne kavuşmuş olan Alman oyuncu Hanna Schygulla‘ya, Türkiye’nin en çok sevilen oyuncusu Şener Şen‘e ve yönetmenlik ve senaryo yazarlığı konusunda referans kabul edilen Yavuz Turgul’a festivalin Onur Ödülü verilecek.
Festivalin açılış filmi Yavuz Turgul’n yönettiği „ Eşkiya“ olacak. Film 13 Mart tarihinde açılış töreni sonrası gösterilecek. Ödül alacak üç sanatçıyı birleştiren olgu, yüksek kalite anlayış ve standartlarıyla kendi ülkelerinde nesilleri kalıcı olarak etkilemiş olmaları.

HANNA SCHYGULLA
Fassbinder’den sonra Ettore Scola, Carlos Saura ve Jean-Luc Godard gibi Avrupa’nın en etkili yönetmenlerle birlikte çalışan Hanna Schygulla 1993 yılında Erden Kıral’ın yönettiği Mavi Sürgün adlı filmde de rol aldı. En son calışmalarından biri de Fatih Akın’ın 'Yaşamın Kıyısında' adlı filmdeki rolüdür. Festival Türkiye sinemasının başarılı yapıtı Mavi Sürgün‘ü 20 yıldan sonra yeniden seyirci ile buluşturacak.
ŞENER ŞEN
Şener Şen’in kariyeri olağanüstü bir şekilde sürekli zirvede kaldı. Tiyatro aşığı olarak ilk başlarda figüran olarak çalıştığı tiyatrodan 70'li yıllarda sinemaya geçiş yapan Şener Şen komedi filmlerinin vazgeçilmez starı oldu ve özellikle 80'li yıllarda Türkiye sinemasına yön verenlerin arasına katıldı.
Şener Şene onur ödülü
YAVUZ TURGUL
Yavuz Turgul’un senaryoları ve Eşkıya filmi olmasaydı, Türkiye sinemasının bugün hala ne krizler yaşadığını tahmin bile edemeyiz. Gazetecilik eğitimi ve gazeteci olarak ilk deneyimlerinden sonra senaryo yazarı olarak sinemaya geçiş yapan Turgul, hızla 80'li yılların en başarılı en nitelikli ve gişesi en bol filmlerin yazarı oldu. Günümüzde de hala Türkiye’nin senaryo referansı olarak kabul ediliyor.
13 Mart tarihinde başlayıp 22 Mart tarihine kadar sürecek film festivalinde en iyi film,en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, seyirci ödülü verilecek.
Festival, filmlerin yanı sıra yapılacak müzik akşamları ile renklenecek.

Yazarlar