Cadde 'Sıcak bir Anadolu filmi oldu'

'Sıcak bir Anadolu filmi oldu'

17.05.2018 - 18:17 | Son Güncellenme:

Ermenek’te gerçekleşen bir olaydan esinlenerek yazılan ‘Kiraz Mevsimi’ filminin senaristi Ramis Tanacı, "Ermenek’te büyümüş birisi olarak oraların hikayesini anlatmaya çalıştık" dedi.

Sıcak bir Anadolu filmi oldu

18 Mayıs Cuma günü vizyona girecek olan ve ocak ayında kaybettiğimiz usta oyuncu Turan Özdemir’in son filmi ‘Kiraz Mevsimi’nin galası önceki akşam yapıldı.

Haberin Devamı

Filmde Turan Özdemir’in oğluna hayat veren başrol oyuncusu Taylan Güner, "Anadolu'nun içinden hikayeler anlattığımız, sıcacık bir film oldu. Aslında festivallerde yarışacak, vizyona girmeyecekti ancak Turan abi vefat edince, ona bir selam göndermek için vizyona soktuk. Onu anmak için gala yapmak istedik" dedi.

Taylan Güner, "Ermenek’te maden ocaklarındaki insanların hayatlarını biraz da olsa göstermeye çalıştık. Bir tarafta düğün varken bir tarafında cenaze olan ama hayatın her daim devam ettiğini anlatan bir hikaye. Biz çok severek çalıştık, inşallah izleyenler de beğenir.

Filmin senaryosunu kaleme alan Ramis Tanacı ise "Ermenek’te büyümüş birisi olarak oraların hikayesini anlatmaya çalıştık. Sıcak bir Anadolu filmi oldu. Bölgede maden ocaklarında benim ailemden de kayıplar var. Onlara saygı niteliğinde anlattığım bir hikaye oldu. İnşallah insanlar hikayemizi sever ve empati kurar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı