Cadde Sihirbazlık yapmıyoruz, ama hastane yemeği de pişirmiyoruz

Sihirbazlık yapmıyoruz, ama hastane yemeği de pişirmiyoruz

02.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Restoran sahibi Josy İsrael, diyetisyen Linda Günyüz’ün yardımıyla fazla kilolarından kurtuldu ve ikisi birlikte bir restoran açmaya karar verdi. İki ortak bir yıldır evlere ve iş yerlerine diyet yemek servisi yapıyor

Sihirbazlık yapmıyoruz, ama hastane yemeği de pişirmiyoruz

Size içinde, börekten, browni’ye, rizotto’dan, pilava kadar herkesin severek yediği leziz yemeklerin de olduğu bir diyet mönüsü var desek... Hem de bu mönünün zahmetsizce “paket servis”le size ulaştırıldığını... Ne dersiniz? Şaka değil, İstanbul Kemerburgaz’daki Mom’s Restaurant; sağlıklı, üstelik lezzetli diyet yemeklerini işinize ya da evinize yani size günlük olarak ulaştırıyor.

Fazla kilolar dert olunca
En baştan başlayalım, aslında hikâye üç yıl önce Josy İsrael’in kendi restoranındaki leziz yemekler yüzünden 10 kilo almasıyla başlıyor. İsrael, diyetisyen Linda Günyüz sayesinde kilolarından kurtuluyor. Ve gelişen dostlukları zamanla iki hanımı iş ortağı yapıyor. Ortaklar bir yıldır evlere diyet yemek servisi yapıyor.
Mom’s for Bodywatchers (MFB) dedikleri sistemin “besinlerdeki yağ, kalori ve lif oranı” alınarak yapılan bir puanlama sistemi olduğunu anlatan İsrael, “Bize başvuranlara kişisel profil formu gönderiyoruz. Böylece; boy, kilo, yaş, yeme alışkanlığı, uyguladığı diyetler, yemesi, yememesi gerekenleri, sevdiklerini ve sevmediklerini öğreniyoruz. Ayrıca genel sağlık durumuna ilişkin bilgiler ışığında bir ‘bodypuan’ belirliyoruz. 84 çeşit yemeğimiz pişiyor. Yani, evde de fasulye pilav pişiyor, bizde de. Farkı, porsiyonları ve pişirme stili. Sihirbazlık yapmıyoruz, hastane yemeği de çıkarmıyoruz” diyor.

Diyet paketleri
Mom’s Restaurant’da İsrael mutfağı yönetirken, mönüden diyetisyen Günyüz sorumlu.
Günyüz’ün Türkiye’ye uyarladığı “BodyWatchers” adlı puanlamalı diyet yöntemi ile Mom’s Restaurant’ın mutfağında özenle pişirilen yemekler, her gün taze olarak öğlen 12.00’den önce İstanbul geneline servis ediliyor. Avrupa yakasında Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Sarıyer’e servis ücretsizken, mönüler Anadolu yakasına ücretli teslim ediliyor. Haftalık diyet paketi iki öğün yemekle iki ara öğünden oluşuyor.
Bu paketlerin fiyatları yemeklere göre 220 ile 320 YTL arasında değişiyor. Siparişlerin iki gün öncesinden verilmesi isteniyor. Eve veya iş yerine kahvaltı servisi yapılmıyor.
Ancak kahvaltıda neler yenmesi gerektiği konusunda ayrıntılı bir liste veriliyor. İş yerleri için altı günlük öğle ve çay saatinden oluşan “Business Lunch Pack”in ücreti ise 145 YTL.

Müşterilerin yüzde 70’i kadın
Oluşturdukları puanlama sistemine göre en az kilo vermesi gerekenlere 14 bodypuan’lık; en çok kilo vermesi gerekenlere ise 26 bodypuan’lık yemek servisi yapıldığını belirten İsrael, düzenli olarak servisi yaptıkları 400’den fazla kişi olduğunu, başvuranların yüzde 70’inin kadın olduğunu söylüyor.
Uygulamalarının kesinlikle bir tedavi yöntemi olmadığını anlatan İsrael, “Diyabet ve kan şekeri sorunları olanlara dengeli bir diyet öneriyoruz” diyor.
Bir ızgara et, bir salatayla bir ömür geçmeyeceğini anlatan İsrael, üç kategoride başvuru aldıklarını belirterek, bunları kilosunu korumak, kilo vermek ve doktordan yardım almış özel yemeği isteyenler olarak sıralıyor.
Restoranda hamilelere hem kendilerine hem de bebeğe faydalı besinlerden oluşan özel bir mönü hazırlanıyor. Vejetaryenler için; sadece sebze değil, proteinli yemeklerden özel mönü sunuluyor; diyabetlere ise kepekli gıdalar, tatlandırıcılı tatlılar ve meyvelerden bir mönü servis ediliyor.