Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


2012’de televizyonda en çok haber olan genel gündem konuları şöyle sıralanıyor; ‘4 + 4 + 4 eğitim sistemine geçiş’ (4.912 haber) en çok haberi yapılan konu bu olmuş. İkinci sırada ‘kürtaj ve sezaryen tartışması’ (3.755 haber), ardından Akdeniz Üniversitesi’nde ‘ilk yüz nakli ameliyatı yapılması’ (3.564 haber) geliyor. Afyon’daki askeri cephanelikte patlama haberiyse dördüncü sırada (3.396 haber), beşinci sırada ABD seçimleri var (2.356 haber).

NEŞET ERTAŞ’IN VEFATI BİR NUMARA
Hani “Ölünce değeri anlaşıldı” diye lafın tam karşılığı Neşet Ertaş oldu. Sanatçının ölümü 1.310 haberle ‘magazin’ gündeminin bir numarasına oturdu.

Haberin Devamı

MAGAZİN GÜNDEMİNDE YABANCI TEKELİ
Yerli magazin gündemimizde en çok haberi yapılan isimler şöyle sıralanıyor; Madonna’nın İstanbul konseri (625 haber), Jennifer Lopez’in konserleri (380 haber) ve yıl sonuna damgasını vuran Gangnam Style şarkısı ve dansı (231 haber). Araya giren tek yerli magazin haberiyse Kenan Doğulu-Beren Saat aşkı olmuş (231 haber).
Kaynak: Bu veriler yıl içinde de benzer çalışmalar yapan Interpress Ajansı.

TOROĞLU BİLDİ
Aykut Kocaman’ın istifasını açıkladığı basın toplantısından sonra futbol programlarında ortak kanı; ‘Aykut sözünden geri dönmez’ üzerine yoğunlaşmıştı. Bir isim bunun dışında yorum yaptı; Erman Toroğlu; “Aykut’un istifası hikaye” dedi ‘Telegol’de (telefonla bağlandı). Hikaye olduğu ortaya çıktı.

SAĞLIK BAKANI’NDAN BAHÇELİ’YE ‘KÜLÜSTÜR ARABA’ GÖNDERMESİ!
Erkan Tan, başkentten seslenmeye devam ediyor. Geçen pazar günü yayınlanan ilk programına Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuk oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki plakayı tescil ettirdiğini bunları antika arabalarına takacağını açıklamış ve ‘AKP ve CHP’ye gönderme yapmıştı. Cevap Akdağ’dan geldi: “1923’ü plaka olarak alıp külüstür bir arabaya takmakla 2023 vizyonu olmaz...” Nasıl cümle ama? Havuz problemi gibi!

REHBERiM

BİLİM KURGUYA İYİ ÖRNEK
Bilimkurgu sevenler için sanırım iyi bir örnek; Yasak Bölge 9. Değişik senaryosu, ilginç kurgusuyla bu türün meraklılarını tatmin edecek bir film. Filmde, 1982 yılında hayatta kalan son uzaylıların, yaşamlarını idame ettirebilmek için dünyayı mesken tutmalarının hikayesi anlatılıyor. SİNEMA TV / 21.00