Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin ‘Bizim Yenge’ dizisinin oyuncularından Şebnem Bozoklu ‘Star Life’ magazin programında “6 gün 17 saat çalışıyorum” dedi. Günde 17 saati sette geçirmek az mı, çok mu? Bu işin azı ya da çoğu olur mu? Bir dizi oyuncusunun ortalama ne kadar süreyi sette geçirdiğini anlatan somut bir örnek. Bize sunulan, ‘İstinye Park’ta görüldü, Nişantaşı’nda yakaladık’ haberleri. Yani keyifler yerinde, iyi kazanıyorlar.
Peki bir de şöyle soralım; bu tempoyla ne kadar devam eder? Dizide oynayanlar bu şekilde çok uzun soluklu gidemezler. Bir dönemi “Çok çalıştım para biriktirdim” mantığıyla devam ettirebilir. Akıllı olanlar reklam tanıtım vs. ile ara verip kazançlarını devam ettiriyorlar. Teşvikiye’de alışveriş yapmak öyle kolay değil anlayacağınız!

Haberin Devamı

‘TELEGOL’DE MUSTAFA DENİZLİ ÜZERİNDEN BEŞİKTAŞ POLEMİĞİ
‘Telegol’de bir altyazı vardı. Buna göre Mustafa Denizli’nin Beşiktaş’a gitme durumu söz konusu olabilirdi. Aynı zaman diliminde Mustafa Denizli ‘Maraton’ programında yorumcu olarak yer alıyordu. Şansal Büyüka bu altyazıyı okumuş. Gönderme yaptı; “Mustafa Hoca’yla pazartesi beraberiz. Haftaya da beraberiz. O kadarını söyleyeyim” diye güldü.

TT ARENA’NIN ÇİMLERİ NEDEN KÖTÜ?
Dünyanın sayılı statlarından biri olduğu söylendi TT Arena’nın. En büyük eksiklik zemin! Televizyonda bu sahada maç izlerken ben yoruluyorum. Son G.Saray-Bursaspor maçında oyuncuların o patinaj hallerini gördükçe ekran başında benim içim daraldı.
Peki neden böyle? Her zaman bilgisi, ciddiyetiyle görüşleri benim için kıymetli olan gazetemiz spor yazarı Uğur Meleke bu konuya farklı bir bakış açısı getirdi CNN Türk’teki ‘Çift Kale’de.
Mourinho, R. Madrid’e giderken zemin mühendisini de götürmüş. Yani bir futbolcu transfer eder gibi Madrid, hocanın isteği üzerine kendi mühendisini transfer etmiş. Bir de bizden bir örnek verdi. Zeminiyle başı dertte olan Antalya, bu işe çözüm bulmuş. “Antalya para harcadı, adamını buldu, zemin sorununu çözdü” dedi Meleke. Galatasaraylı yöneticilerin bu ekiple temasa geçip bu işi nasıl çözdüklerini öğrenebileceklerini söyledi.
Daha kış yeni başladı; onu bırakın, stadın zemini bir yılını doldurmadı, hali ortada. Bu sahada oynamak da futbolu izlemek de eziyet. İngiltere’den örnekler verildi. Orada bizden daha fazla yağmur yağıyor. Chelsea’nin stadında gram çamur var mı?

Haberin Devamı

BEŞ DEMİŞTİM; BİRİ GİTTİ!
21 Eylül Çarşamba günkü yazımda şöyle demiştim; “Dizi ATV’de izlenir diyerek yola çıkan ATV, şu anda en çok dizi yayınlayan kanal: 16 dizisi var (...) ATV üç dizisini ‘Seni Bana Yazmışlar’, ‘Kurşun Bilal’ ve ‘Reis’i bitiriyor. Bu devam edecek. Peki sırada hangi dizi var? İsim vermiyorum, ama tam beş dizi daha sezonu görmez.”
Biri gitti; ‘Aşağı Yukarı Yemişliler’. Dört dizi daha var sırada!

REHBERiM

IRAK İŞGALİ FİLMİNİN EN İYİLERİNDEN

‘Tanrının Vadisinde’ TNT’nin bu akşam ‘prime-time filmi. Charlize Threon ve Tommy Lee Jones başrolde. Irak işgali üzerine yapılan Amerikan filmleri arasında en az ilgiyi gören, ama içlerinde en tutarlı filmlerden biri olarak değerlendiriliyor. (20.30)