Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar’a çok kızarız. Son olarak Şekip Mosturoğlu’yla olan muhabbetiyle gündeme geldi. Bu ne ilk, ne de son. ‘Dinamit’, ‘gerilim’, ‘ fırtına’ isimli programların kanalında bulunuyor Çakar. Bağıran bir tek o mu? Sürekli bağıranların kanalı orası. Tercih böyle. Ahmet Çakar da cuk oturuyor konsepte! Sorun Çakar da değil. Sorun böyle bir yayın anlayışında. “Beğenmeyen izlemesin” diyenlere.

HER MAÇ YAYININDA AYNI HİKAYE

Star’da yayınlanan maçlarda dizi tanıtımları ekranın neredeyse yarısına yakın bir yer kaplıyor. Özel televizyon tarihinin naklen yayın hastalığı bir türlü geçmiyor. Dönüp dolaşıp aynı durumu anlatıyoruz. Şu ekranı tanıtımla kaplamanın ne alemi var? Hâlâ futbolcunun üzerinde ‘Muhteşem Yüzyıl’ görüntüsünü bindirmeyi akıllı tanıtımdan saymak, modası geçmiş bir yaklaşım!

Haberin Devamı

DENİZDE KUM, ALTYAZIDA GERÇEK

Beyazıt Öztürk’le Erdal Özyağcılar’ın dizi tadındaki banka reklamında, altyazıyı hızına uyarak okuyabiliyor musunuz? Yukarıda deniz, kum ve Maldiv Adaları var. Aşağıda hızla akan yazıdaysa kredi hayalinin gerçekleri! Zaten onun için çok hızlı geçiyor. Kredi sözleşmelerinin karınca duası maddeleri gibi!

REHBERiM

PİYANGO ZENGİNİ BOYACI

“Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi iki defa kazandı. Ama o...” diye başlayan bir hayat, sıradan olamaz tabii ki!
‘Sıra Dışı Hayatlar’da Milli Piyango biletine iki kez büyük ikramiye vurmuş Mustafa Savgan’ın hayatı var. İstanbul’da ayakkabı boyacılığı yapıyor. Para mutlu etmemiş. Peki neden? Ben merak ettim hikayeyi. (TRT HABER / 18.30)

VEDAT MİLOR, AYŞE TEYZE OLABİLİR Mİ?

Mesut Yar’ın bu akşamki konukları Kenan Erçetingöz, oyuncu Hayrettin Karaoğuz, modacı Gülşah Saraçoğlu ve gurme Vedat Milor. Kendisini ‘temizlik dünyasına’ reklam yıldızı olarak atan Vedat Milor’a “Siz Ayşe Teyze olabilir misiniz?” sorusu sorulmalı. (CNN TÜRK / 23.30)

İKİ FİLM ÖNERİSİ

Star’da ‘Şehrin Azizleri 2’ var. İlk filmdeki ‘hem sert hem de hoş mizah’ birlikteliğini ikinci macerada da devam ettiriyor. (STAR 23.15)
“Romeo ve Juliet’den önce ‘Tristan ve Isolde’ vardı.” Filmin tanıtımı böyle. İddia ettiği kadar var. Hikaye sağlam, oyuncular hakkını veriyor. O dönemin tarih arka planı (İrlanda ve Britanya ilişkileri) dozunda. (TV8 / 21.00)