Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Saba Tümer, bu akşama özel bir program yapmış. Niran Ünsal, İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküleri söyleyecek. Tabii kendi türkü albümü ‘Bir Avaz Bir Saz’dan da söyleyecek. Dokuz anonim türkü ve iki ‘fantezi’ eser var. Bu akşam büyük olasılıkla albümün ilk klibini çektiği ‘Hangimiz Sevmedik’i söyleyecek. Yıllar önce Müslüm Baba da söylemiş bu şarkıyı! Bu arada, bakalım orkestrayla Niral Ünsal birlikteliği nasıl olmuş onu da göreceğiz (CNN TÜRK / 23.30)


KÖPEK VE YAZAR
CNBC-E’nin ‘Cuma Suare’ kuşağında bir televizyon filmi var: ‘Köpek Yılı / Dog Year’. Mini dizi dalında Emmy ödülü alan Jeff Bridges’in başrol oynadığı filmde, disiplinsiz bir yazar ve bir köpeğin ilişkisi anlatılıyor. Gecenin gülümseten filmlerinden biri (22.00)

Haberin Devamı

‘KAVŞAK’ FİLMİNİN KADROSU BEYAZ’DA
‘Beyaz Show’un konukları arasında ‘Kavşak’ filminin yönetmenliğini, senaristliğini ve müziklerini yapan Selim Demirdelen ve başroldeki Güven Kıraç yer alıyor. Jenerik müziği dinlerken bir Fransız filmi çağrışım yaptı bende. Bu arada ben bu gece Sezin Akbaşoğulları’nı da görmek isterdim. Naçizane hayranları olurum kendilerinin. Gişe filmi değildir ‘Kavşak’. Televizyonda mutlaka gösterilir. Kaçırmamak lazım. (00.30)

PATLAMIŞ MISIR EŞLİĞİNDE İZLEYİN
Kanal D, en çok izlenen zaman dilimine ‘Romantik Komedi’ filmini koymuş. Eleştiriler ‘Hollywood’tan apartma’ konusunda birleşmiş. Hollywood her romantik komedisinde akla hayale gelmeyecek farklı konuyu mu işliyor? Tabii ki hayır... Türk romantik komedilerine karşı önyargıyı atıp öyle izlemekte fayda var. Çuval dolusu anlamsız Amerikan komedilerini de unutmayın. (20.00)

‘Eyyvah Eyvah’ bu gece Turkmax’ta
‘Eyyvah Eyvah’ bu yılın konuşulan komedi filmlerimizden biri oldu. Türkmax’ta bu akşam izleyebilirsiniz. Digitürk’ü olanlar mutlaka bir şekilde izlesin ya da kaydedip sonra baksın (20.00). beyazperde.com’dan bir yorum şöyle: “Ata Demirer’in muhtemelen en iyi oyunculuk performansı ve Türkiye’nin en büyük oyuncularından biri olan Demet Akbağ’ın; Demet Akalın, Seda Sayan gibi şarkıcıların ortalaması olan Firuzan tiplemesi, bu noktada sanmıyorum ki kolay unutulsun. Sonuç olarak BKM’nin film için sağlamış olduğu teknik destekle iyi görüntülere sahip olan ‘Eyyvah Eyvah’, oyunculuğuyla, samimiyetiyle, esprileriyle, sinematografisiyle, basit ama akan senaryosuyla eğlenmek için birebir. Firuzan ve Hüseyin’i çok seveceksiniz.”


HABERiNiZ OLSUN
KADINLARI ANLAMA KILAVUZU


Cine 5’te sanki enteresan olabilir duygusu veren bir sitcom başlıyor. Kadınlar kendilerini anlatacak. Kadını kadın penceresinden izleyeğiz, hiç erkek oyuncu yok. Hafta içi her gün ana haber öncesinde ve sonrasında ekrana gelecek ‘Kadınları Anlama Kılavuzu’, üç kadının yaşamına mizahi bir pencereden bakıyor. Bu dizide sadece üç kişi var: Vildan, Serap ve Özge...
Vildan mutlu bir evlilik yaşamış ama şu an dul. Yeniden evlenmek gibi bir düşüncesi yok. Serap’ın ortalama bir evliliği var. Çoğunlukla mutsuz ve kocasının ilgisizliğinden şikâyetçi. Özge ise bir türlü aradığı erkeği bulamayan, evde kalmaktan korkan biri. Evlenmek için can atıyor. Dizi pazartesi günü başlıyor.