Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Okan Bayülgen, önümüzdeki eylül ayında Star’da şovuna başlıyor. Adı henüz belli değil. Ama önümüzdeki yıl için bir başka sürprizi daha var; tiyatro... Bir oyun sahnelemeyi planlayan Okan, böylece haftada bir gün de tiyatro yapacak. Bayülgen, seneye başka bir işle uğraşmayacağını söylüyormuş yakın çevresindekilere.

TRT, MECLİS TV’Yİ HİÇ İSTEMİYOR

TRT’nin Meclis TV ile başı dertte. Muhalefetin eleştiri oklarını alan Meclis TV yayınları, sonunda gelip TRT’ye dayanıyordu. “TRT yayını kesti” eleştirileri alıyordu.
Kurum, Meclis TV’den rahatsız. Meclis TV’nin kendi haber ekibi var. TRT, sadece kanal tahsis ediyor. Bağlı olduğu yer TBMM Başkanlığı. TRT’nin yayınlara karışma yetkisi yok.
TRT, iki öneriyle gitlmiş TBMM Başkanlığına:
“Kanalı alın, isim hakkı ve markasıyla bizi rahat bırakın. Yok diyorsanız, kendiniz bir platformdan kanal kiralayın yayınları oradan yapın, bizim spor kanalını rahat bırakın.”

TRT SPOR ÖZGÜR OLMAK İSTİYOR
TRT Spor kanalı; Meclis TV yüzünden bir türlü kendine gelemiyor. İki arada bir derede kalınca, yayıncılık olarak rahat değil. HD yayına geçmek istedikleri söyleniyor.
TRT’nin isteği, önümüzdeki yıl içinde Meclis TV sorununun çözülmesi ve spor kanalının hem teknik olarak (HD yayınla) hem de program anlamında kendini bulması.

Haberin Devamı

İSTİFA ETTİ AMA HABERLERİ SÜRÜYOR

Korcan Karar ile 360 kanalının yolları ayrıldı. Hani biraz Korcan ‘tarafsız’ olmaya çalıştı olmadı! Yönetim tahammül edemedi, “Buyrun” dedi.
Haber kanallarının uçaklara özel yayınları vardır, kutu gibi ekranda izlenir. Pegasus, 360 kanalıyla anlaşmış.
Cuma günü İzmir-İstanbul uçuşu sırasında baktım; Korcan Karar’ın yer aldığı tanıtım bantı dönüyor. Neşeli neşeli ve de artistik haliyle.
Bilmem bu havayoluyla uçuyor mu Korcan; görse ne düşünürdü?
Bu arada Pegasus, “Rötar yok” sloganıyla epey övündü. Artık böyle değil. Her tarafa uçunca işler çorba oluyor. Bir saati aşan gecikmeler başladı!
Cuma günü İzmir, Trabzon, Elazığ arka arkaya ‘rötar’ yedi mesela!