Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

BBC Studio içerikleri dünya satış bölümü başkan yardımcısı Andre Renaud, “Uyarlamada parlak bir dönemi yaşıyoruz” diyor bir söyleşisinde (World Screen sitesinde yer alan söyleşisinden).

Türkiye’nin de BBC yapımlarına ilgi göstermesi belki de bu yorumun yapılmasına nedenlerden biri. Kendisiyle yapılan bir söyleşide ‘Dr. Foster’ uyarlamasının en büyük ilgi gören dizilerin başında olduğunu belirtiyor. Rusya, Fransa, Filipinler ve Türkiye uyarlamasını yaptı. Son olarak Finlandiya yapım şirketi Take Two Studio, ‘

Haberin Devamı

Dr Foster’ i BBC ile anlaşma yapmış. TF 1 kanalında 6 milyon izleyiciyi ekrana bağlamış. Kore uyarlaması kablolu

TV’de tüm zamanların en çok ilgi gören dizisi olmuş.

Türkiye’de ikinci sezonu

‘Sadakatsiz’ adıyla yapılan uyarlama, Kanal D’nin ağır toplarından. İkinci sezonu. İlk sezonda çift haneleri görmüş reytingleri ile en çok izlenen dizilerin başında geliyor. Bu sezon da başarısını sürdürüyor.

BBC UYARLAMALARI; BİZDE NASIL

Diğerleri ne durumda?

Renaud’nun üzerinde durduğu diğer dizileri; ‘The Split’ (Kore uyarlaması yapıldı), ‘Mistress’ (keza yine aynı ülkede uyarlaması yapıldı), ‘Luther and Guilt’ (Hindistan’da uyarlaması yapıldı). Bizde ‘The Split’ uyarlaması ‘Evlilik Hakkında Her şey’ ile yeni sezona girdi. İlk yedi bölüm sonunda giderek yükselen bir grafiği var. Totalde 3.5’lardan beş ortalamaya gelmiş. AB’de 6 ve  üstü ortalamayla keyfi yerinde diyelim. ‘Mistress’ uyarlaması ‘Yalancılar ve Mumları’ ise beş bölümde final yaptı. Bekleneni veremedi.