Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Beren Saat’in yeni dizisi’ diye haber yapıldı. Hatta ‘partneri’ bile bulundu; İbrahim Çelikkol. Yeni dizinin adı ‘Gecelerin Ötesi’. Yapımcılar Timur Savcı-Burak Sağyaşar. Merak ettim orayı burayı kurcaladım. Haberin dizi tarafı doğru, hatta senaryoyu Ethem Özışık yazacak. Burası da, doğru. Dizinin sıra dışı bir aşk hikayesi olacağı belirtilmiş. Ayrıntıyı da vereyim bu ‘sıra dışı’ aşkın içinde polisiye sosu da olacak. Aksiyonu ve soru işaretleri bol bir duygusal-polisiye dizisi. Peki başrol oyuncuları? Her iki isim için

BEREN SAAT OYNAYACAK MI
de “görüşme bile olmadı” deniliyor. Dizi spekülatörlerinin işi mi? Benim çıkardığım sonuç bu minvalde.

Haberin Devamı

Adı başka dizide geçiyor

Beren Saat’in bu sezon bir dizide oynayacağı kesin gibi. Yani hem bu söylentiler, hem de daha önce bu köşede çıkmış haberi yan yana getirince, sezonu dizisiz geçirmeyeceği görülüyor. Japon dizisi ‘Woman’da başrolde olacağı bu köşede yazılmıştı. Şu sıralar Star TV’de gösterilen ‘Anne’ dizisinin de senaristi Yuji Sakamoto’nun senaryosunu yazdığı ‘Woman’ın yerli halini Med Yapım çekecek. Beren Saat’in de eşini kaybeden ve iki çocuğuyla yalnız kalan bir kadını oynayacağının haberi bu köşede yer almıştı. Bir aksilik yoksa oyuncunun seçimi bu yönde.

BÖYLE BİR BİLGİ YOK

Konu ‘Muhteşem Yüzyıl’. The Rakyat Post’un haberine göre, ‘Malezya’daki
RTÜK, yani onların Film Sansür Kurulu LPF, Müslümanlar için uygun olmayan sahnelerin bulunduğu yönündeki iddialar üzerine, diziyi inceleme ve sansürleme kararı almış.’ Gazetedeki haberi buldum ve okudum. Haber doğru. Sordum TİMS cephesine. “Malezya’da çok izleniyor. Böyle bir haber gelmedi” dediler. Hem izlenip, hem de şikayet ediliyor durumu Malezya içinde geçerli. Diziyi Astro Maya HD & Astro Prima kanalları yayınlıyor. Muhtemel orasını burasını kesip biçip ekrana getirecekler (!)

EYLEM ERKEN ÖLDÜ

BEREN SAAT OYNAYACAK MI

‘İsimsizler’de Algı Eke’nin diziye erken veda ettirildiğini’ yazmıştım. ‘Söz’ dizisinde de Eylem diziye veda etti. Avcı’yla duygusallık ve düşmanlık içeren ilişkileri dizinin ilginç renklerinden biriydi. Eski sevgilisi Sebastian’ın ortaya çıkması diziden ayrılışını biraz daha geciktirilebilirdi. Bu ikilinin merak edilen serüveni sürdürülebilir, daha da duygusal bir noktada final yapılabilirdi. Sanki bu kadar erken olması, dizinin ‘diyalogları merak edilenler’ listesinden eksilmeye neden oldu.