Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fox’un geçtiğimiz cumartesi ana haber bülteninde; “Bir dolandırıcı, iki arkadaşı ile öğretmenin hesabındaki 10 bin lirayı kendi hesabına geçirdi. Ancak aç gözlü dolandırıcı parayı kimseyle paylaşmak istemedi. Arkadaşlarını polise ihbar etti ama hesabı tutmadı...”
Hepsi dolandırıcı bunların! İçlerinden biri paranın üstüne konmak için diğerlerini gammazlamış polise. Habere göre bir tane aç gözlü dolandırıcı var, bir de masum kazıklanan arkadaşları!
Bankaya kadar beraber gelmişler, onlar dışarıda bekliyorlar.
“Bir dolandırıcı ve iki arkadaşı” diye başlayınca haber, kafadan diğer iki kişi saf ve masum oluyor. Yakayı ele vermiş. Acaba diğer masum arkadaşlara ne oldu?

YER VE MEKAN GERÇEK Mİ?
Bir başka haberdeki olay Bilecik’te...
Muhabir caddede yürüyor, ev ahalisi sordu; “Burası Bilecik mi?, Muhabir Bilecik’e gitmiş mi?” diye.
Muhabir haberi, bankanın içinden anlatıyordu. Anlattığı bankanın şubesi olayın geçtiği şube miydi, yoksa herhangi bir şube mi? Ev ahalisi bunu da sordu...
Mobese kamera görüntülerini zenginleştirmek için bir banka şubesi ve cadde mi seçilmişti? Yoksa Bilecik’e gidilip olay mahallinde bizzat bulunulmuş muydu?

Haberin Devamı

GEZİ SENFONİSİNİ ÇALACAK YİĞİT

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın konuğu Fazıl Say’dı.
Payzın, “Gezi 1, Gezi 2 ve Gezi 3 eserleriniz Türkiye’de çalındı mı?” diye sordu. Gezi 2’nin sadece solo piyano olduğunu ve istendiği yerde çalınabileceğini söyledi sanatçı.
Diğer ikisinin ise orkestra ile çalındığını, orkestraların bu eserleri çalmayı kabul edeceklerini zannetmediğini ekledi. “Siz sorun, çalan olursa notalarını seve seve veririz” dedi.
Sanat muhabirleri hadi iş başına!

MAHALLE KAVGASI

Güllerin Savaşı’nda son bölüme baktık ve ev ahalisi kararı verdi:
“Mahalle kavgasına dönmüş iş. Bütün ağırlığı gitmiş...”
Hani kavganın da bir ‘ihtişamı’ olur, bunu kaybetmiş. Sıradan bir hal almış.

DİZİDE IŞiD NE OLDU?

‘Sungurlar’ dizisi, ‘Şefkat Tepe’nin devamı ve ekibin şanı devam ediyor.
PKK bitti; şimdi Suriye.
Zahir kızımız esir düşüyor, sonra kurtarıyorlar.
“Kudüs ordusunun,bölgede vahşice cinayetler işleyen İslam’ın değerlerine, türbelere, mezarlara, camilere saldıran ‘Çeşit’ örgütünü yönlendirdiğini öğrendim” diyor Zahir...
Işid, dizide Çeşit... Tıpkı Yalçın Küçük’ün Kaya Minik olması gibi!