Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’de faaliyete geçen Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures, ilginç bir projeye imza atıyor. Jason Goodwin’in Türkçeye de çevrilen ve büyük ilgi gören ‘Yeniçeri Ağacı’ (The Janissary Tree) kitabından yola çıkılarak gerçekleşen bir ‘Osmanlı polisiyesi’. ekrana gelecek. Haber, Amerikan ‘Variety’
dergisinde çıktı. Dizi, İngilizce çekilecek. Kadrosu Türk ve yabancılardan (büyük olasılık Amerikalı oyuncular) oluşacak. Çekimler Türkiye’de gerçekleşecek. Haberde ‘Türkiye’de çekim maliyetlerinin ucuz olduğunun altı çiziliyor.

Haberin Devamı

Çok ses getiren bir kitap

Dizi kısaca, ll. Mahmud döneminde işlenen cinayetler ve onları çözmekle
görevli tarihin belki de ilk hadım dedektifi Yaşim’in maceralarını anlatacak. Çok ses
getiren bir kitap olduğunu belirteyim. Karga Seven Pictures, serinin devamı için
diğer üç kitabın da haklarını satın almış.

ERKAN PETEKKAYA HANGİ ROLDE?

Erkan Petekkaya’nın Karga Seven’le bir anlaşma yaptığı haberleri basında çıkmıştı. Tam 10 milyon TL’lik bir anlaşma olduğu söylendi. İlk bilgiler Variety dergisindeki haberde yer aldı. Şirketin kurucu ortaklarından Emre Şahin, durumu şöyle özetlemiş: “Karanlık ve puslu bir dünyada iyilik yapmak için mücadele veren bir adam. Tabii ki izleyicinin kalbine işleyecek bir aşk hikayesi de olacak.” Dizi, önümüzdeki eylülde
FOX’ta ekrana gelecek.

‘LİSE DEVRİYESİ’

BİR OSMANLI DİZİSİ DAHA

Ev ahalisi, “Uzun zamandır TRT 1’de bir dizi izlemiyorduk” dedi ve izledi. ‘Lise Devriyesi’, biraz aksiyon, gizem, absürd haller ve biraz da ‘polis mesleğinin zorlukları’ arasında dengeli bir gidişatın ürünü. Dizinin en büyük özelliği, tüm yan rollerin özenerek seçilmesi.

Edebiyat öğretmeni rolünde Ercüment Aydın’la, Ürengül Hoca (lafı edilir sosyal medyada) rolüyle Nimet Özlem Türay tek başlarına sahne oynatılacak kıvamdalar. Dizi, yeni bir komedyeni de bizlere parlatıyor; Meriç (Doğan Akdoğan), ‘Leyla ile Mecnun’un garson Erdal’ını... Başrollerinde genç polis Yiğit, (Mehmet Ozan Dolunay) karakterin çerçevesini doğru belirlemiş. Işıl, (Bahar Şahin) ilerleyen bölümlerde maceracı küçük kız halini daha bir kıvama sokarsa aranılan genç oyuncular listesine girmiş olur. Fırat rolünde İsmail Ege Şaşmaz için ev ahalisi, “Bir türlü liseden kurtulamadı. Arkadaşları (Kerem Bürsin) büyüdüler abi oldular” dedi. Rolünü sıkılmadan götürüyor. Ebru Akel de (Asuman) rahatsız etmedi.