Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yarışmalar, borçları kapatıyor. Bu işin piri ‘Çarkıfelek’ oldu. Bu konuyu geçenlerde yazmıştıım; ‘Kredi kartı borcu olanlar kapatmak için bu yarışmaya katılıyor’ diye... Ekranda yarışmacıların hemen altında kaç TL kredi kartı borçları olduğu belirtiliyor. Yazımda, “Acaba böyle bir yöntemi uygulayan başka bir ‘Çarkıfelek’ yarışması var mı?” diye sormuştum. Cevap, ABD’den bir başka formattan geldi; yarışmanın adı ‘Paid Off’ yani, ‘Tamamı Ödenmiş’... Peki hangi borcu kapatıyor?

Öğrencilerinki çoğaldı

Haberin Devamı

Yarışma, 10 Temmuz’dan bu yana kablodan yayın yapan truTV’de yer alıyor. Bir araba, ev ya da adada egzotik tatil hediyeleri yerine, ödülü, öğrencilerin eğitim borçlarını ödenmesi olan bu program, büyük ilgi görmüş. Çünkü ülkede harç borcu olan 40 milyona yakın öğrenci var. ‘Kapitalizm nedir?’ sorusuna yanıtı bundan daha iyi veren başka bir tarif olabilir mi?

Bizde böyle yorumlanmadı

Hatırlarım Mehmet Ali Erbil’in sunumunda bu ‘kredi kartı borcu’ hali bir nevi ‘Borcumu öde Memetali’ şekline dönmüştü. Kimseden durumla ilgili bir eleştiri gelmiyordu. Hatta, gülerek izleniyordu. ABD’de yarışmadan rahatsız olanlar var. Mesela The Atlantic gazetesi toplumun mide bulandırıcı halinin bir resmi olarak görmüş verilen ödülü...

OYUNCUYLA DEVAM MI?

Talat Bulut’la ilgili savcılık karar verdi ve “Yeterli delil yok” dedi. Bu durumda ne olacak? Med Yapım’a sordum, “Talat Bulut’la devam ediyoruz! “ dediler. Tabii bir de bir başka yönü var, Halit Argun karakteri ne olacak? Dizinin ‘Yasak Elma’sı olabilir mi?

BORÇLAR KAPANIYOR

İSPANYA’DAN ÇEKİLDİ

Haber, temmuz ayında Fransız ‘Tele Satellite Numerique’ dergisinin sitesinde yer aldı. İçeriğinde, beIN SPROTS İspanya’nın yayınlarını durdurduğu, abonelerine elektronik postayla duyurulmuş. Resmi bir açıklama yok.

Nedenlerde biri olarak, İspanyol izleyicisinin paralı TV’ye olan ilgisizliği gösteriliyor. İspanyollar ‘parasız TV’ izlemeyi seviyor. Tabii buradan kasıt, dijital ortamda yayınlanan televizyon kanalları değil. Son Dünya Kupası maçlarını paralı TV’den izleyen sayısı yüzde 30... Bir başka konu ise, korsan yayıncılık... İspanya’da maçlar korsan yayınlarda izleniyor. Bütün veriler bize ne çok benziyor…