Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TV8’de yayınlanan ‘Boxun Yıldızları’ programı, aniden bitti. Üçüncü bölümdeki tehlikeli oyun, şans eseri ucuz atlatıldı. Bu işten anlayanlar, özellikle üçüncü bölümdeki Sami Levi ve Bülent Çetinaslan maçını örnek gösteriyor. Ekşi Sözlük’te, programla ilgili boks sporuyla yakından ilgilenen bir yorumcu, “Bülent’in yumruğu çok güçlü değil. Ama bilinçsiz olarak saldıran Sami, bundan daha fazla etkileniyor. Çenesinin üzerine isabet eden yumruk sonrası, ani darbeye bağlı olarak bayılıyor” yazmış. Nakavt sonrası ortalık karışmış. Panik havası, ringin üzerinde bağırış çağırış... Yorum yapan Bilgehan Demir, “Bunlar boksta olabilir, nakavt var” diyor. Olabilir de, bu kardeşler profesyonel boksör mü? Kendisi de durumdan rahatsız ama çaktırmıyor! Bu arada bir diğer eleştiri de, “Kasksız nasıl oynatırlar?” şeklindeydi. Bu tür bayılmalar, beynin kendini savunma mekanizması sonucu olduğundan, basit bir şekilde atlatılabildiği gibi, ciddi sonuçlar da doğurabilir. Hakemler, profesyonel. Maça bu gözle bakıyor. Gelen bir diğer eleştiri ise,

Haberin Devamı

“İlk yumrukta hakemin duruma bakması gerekir. Profesyonel maç değil. Ama öyle olmadı” şeklinde. RTÜK’ün gözünden kaçmış. Eh biraz sakatlanma, biraz baygınlık, kısaca TV8 ucuz atlatmış.

Zeytinyağsız salata yapan program!

‘BOXUN YILDIZLARI’ UCUZ ATLATTI

Show TV’de Pelin Karahan’ın sunduğu ‘Nefis Tarifler’ programında, ‘Nasıl sunuyor?’, ‘Ne kadar yemek yapıyor?’ soruları bir kenara, işin kullanılan malzemeyle ilgili tarafı ev ahalisini çıldırttı. Programda, mercimekli semizotu salatası tarifinde, “Sos için yarım çay kaşığı ayçiçek yağı” lafını duyunca herkesten, “Yok daha neler? Salata eşittir zeytinyağı” sesleri yükseldi. Konuk oyuncu Selim Bayraktar’dı. İstridye mantarı kebabı tarifi verdi ve yaptı. “Sosumuzda katı yağ kullanıyoruz” dedi.

Euronews’ten gaf

Geçtiğimiz cuma saat 18.09 sularında haber kanalı Euronews’in Türkçe yayınında, Cumhurbaşkanı’nın Yunanistan gezisiyle ilgili bir haber vardı. Haberde, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Trakya ziyareti, bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı” dendi. Bölge sakini kim? ‘Ziyareti, bölgede yaşayan Türkler tarafından memnuniyetle karşılandı’ daha doğru olmaz mıydı?