Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi izlerken söyledi. “Yeni çekilmiş bölümleri yayınlıyorlar. Gayet güzel mesafeli, maskeli oturmuşlar. O zaman tiyatrolar niye kapalı?” ‘Güldür Güldür Show’ yeni bölümleri ‘salgın kurallarına uygun’ çekiliyor. Aralıklı oturuyorlar, maskeli. Bu şekilde çekim yapılabiliyorsa neden tiyatrolar aynı şekilde oturma düzeniyle açılmıyor? Yine seyircili gündüz kuşağı programları da mevcut. Ya da hangisi doğru? Çelişkili durumlar ile yaşamaya mı alıştırıldık yoksa?

KAVGA İLGİ VE ALAKADIR

Bakın burada bile yazıyoruz. Okurken güleceklerdir. “Zaten bizim amacımız bu, sen de yazdığına göre” diyeceklerdir. Futbol programlarının ‘kavga eden isimleri’ her daim ilgi ve alaka görmüşlerdir. Böyle bir ‘ruha sahip’ isimler ‘reyting’ olarak değer bulmuşlar ve ekrana çıkarılmışlardır. En son örneği Evren Turhan ve Emre Bol...
İki haftadır iyi götürüyorlar. ‘Derin Futbol’un yerine aday olabilir program. Ertem Şener, bu formatın başarılı uygulayacısı... Daha önce ekrana kazandırdığı bu anlamda istidatlı isimler vardır.

Haberin Devamı

POLONYA PAZARINDA ‘DİZİ’ KANALI

Bizim diziler ihraç ediliyor, uyarlaması yapılıyor, bir de kendi özel dijital platformları kuruluyor. ‘Dizi’ onlardan biri. SPI İnternational (Lahey, Hollanda merkezli medya grubu. Polonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Bulgaristan ve Brezilya faaliyet gösterdiği ülkelerden bazıları. DocuBox, FilmBox bizde bilinen kanalları) ’Dizi Channel’ diye bir dijital platform kurdu. Sadece Türk dizileri var. Onun için adı ‘Dizi’. Böyle tanınıyor ve özel oluyor dizilerimiz. 2019 yılında kuruldu ve iki yılda 81 ülkede 25 milyon eve girmiş bulunuyor. Polonya’da izleyicinin hizmetinde. Vectra ve Multimedia Polska gibi telekomünikasyon hizmeti veren servisler aracılığı ile her türlü izlenme olanağı sunulacak. ‘Telenovela’ G. Amerika’da üretilen diziler için söylenir. ‘Dizi’ de Türkiye’de üretilen yapımların kimliği oldu.