Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Malum, bizde senaryo yazımı, at yarışı misali. Böyle olunca, boşluk çok oluyormuş. Bunu doldurmak, yönetmene kalıyormuş. Alt metin okuma yapan yönetmen. Yani, ‘senarist ne anlatmak istiyor?’ durumunu şak diye çözmek. Böylece boşlukları doldurup, diziyi götürmek. Bu işi, hepsinin yapma imkanı yok. “Hatta sayı, bir elin parmakları kadar” diyorlar. İsim olarak bir ipucu verelim, Zeynep Günay Tan.

İnşaat reklamında oynayan ünlüler de böyle mi?

‘Eyvah Eyvah 3’ü izlerken, ‘İnşaat reklamında oynayan ünlülerin durumu böyle mi?’ diye not almışım. Firuzan (Demet Akbağ) Rızgar İnşaat’ın reklamında oynuyor. Arsaya gidiyorlar. Firuzan, “Yaşar, köpek bağlasan korkar burada. Yazıklar olsun Yaşar! Bu mu reklam karşılığı aldığın?” Menajer Yaşar, “Kat karşılığı anlaştık adamlarla. Reklam filmi çeksen, İstanbul’dan ev alabilir misin Firuzan?” diyor. Firuzan ise, “Burası İstanbul mu Yaşar?” diyerek sinirleniyor. Yaşar pişkin pişkin, “Çok yakın, altına kadar metro gelecek...”

Haberin Devamı

Ev ahalisi inşaat reklamlarına çıkan ünlüleri merak etti. Biz de soralım “Abiler ve ablalar evleri aldınız mı?” Hülya Hanım ve “Anneaa” diyen sevgili kızı, Selçuk
Bey, Mazhar Abi, Tamer Abi ve Necati

Abi evler tamam mı?

‘Oh my god’ olmak !

KRT kanalının ‘Gerçeği Duymaya Hazır Mısınız?’ programında, Mısır’ın piramitleri konuşuldu. Konunun uzmanı tecrübeli rehber Ahmet Muhaffel, izlenimlerini aktardı, lafın arasında, “Oh my god falan olduk” dedi. Ülkenin eğitim sistemi, bizleri böylesi cümleleri anlamaya yeterli kılıyor.

Şesu’yu gördük

Bülent Polat’ı ‘Avrupa Yakası’nın Şesu’su (Şehsuvar) olarak pek sevmiştik. ‘Çukur’ dizisinde barmen Yücel karakteriyle karşımıza çıktı.
Yeniden görmek çok hoşumuza gitti.

Keçiye para ödeniyor mu?

Bir sigorta reklamı var ve epey izleniyor. Markanın bilinirliliğine acayip katkı sağlıyor. Bu işin kahramanları Kadir İnanır ve keçisi. İnanır, parayı alıyor. Ya keçi? Dağdan bir keçi alırız durumu değil. Bu keçi başka, özel keçi... Ev ahalisi “Keçiye para veriyorlar mı?” diye merak etti. En az Kadir Abi kadar o da hak ediyor.

Haberin Devamı

KARE DONUNCA

TRT Spor’un bir programından kare. Stüdyo siyah, kıyafetler de öyle... Kasvetli olmuş.