Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bugün TV’nin deneyimli polis muhabiri Ömer Çağlak canlı yayında bir itirafta bulundu. Cem Gariboğlu’nun saklandığı ev Çağlak’ın yan tarafındaymış. O siteye yakın oturuyormuş. “Katil zanlısı meğer yakınımdaymış” diye hayıflandı Çağlak. Tabii büyük olay olurdu. Spiker kendisini şöyle teselli etti; “Ne kadar iyi saklandığını siz düşünün”. Yani “Ömer Çağlak’ın bile gözünden kaçtıysa...” demeye getirdi.

En önemli koreograf kimmiş?

“Popstar Alaturka”nın bu haftaki bölümünde öğrendik kim olduğunu... Gülben Ergen açıkladı; “Türkiye’nin en önemli koreografı”nın eşi Mustafa Erdoğan olduğunu... “Önemli” ile “en önemli” arasında dağlar kadar fark vardır. Bilmem bu yazıyı gören, konusunda uzman isimler ne diyecek? Bu arada Armağan Çağlayan hayli üzgündü. Babasını kaybetti. Başın sağolsun sevgili Armağan Çağlayan.

Akpınar kime gönderme yaptı?

Son “Popstar Alaturka”da yörelerin türküleri ve oyunlarından harmanlanmış bir gösteri sunuldu. Metin Akpınar bir türkü sonrası “Açılımın” bundan daha güzel göstergesinin olamayacağını söyledi ve “rant sağlamaya müsaade etmeyin” diye hayli yüksek tondan seslendi. Ve öncesinde Nâzım Hikmet’ten “Bu Memleket Bizim” şiirini okudu. Salon yıkıldı bu arada.

Üstelik Türkçe!

Sabah gazetesi malum New York Times’ı veriyor. Bunun için de reklam hazırlamış. Ben öyle anlamadım. Meğer hafta sonu verecekmiş. Haftada bir kez yani. Öyle bir anlattılar ki, her gün verilecekmiş gibi. Reklamın sonunda “Üstelik Türkçe” deniliyor. Yok, İngilizce vereceklerdi. Hani “lütfettik” der gibi!

Kırca’dan yine Ergenekon

Levent Kırca’nın “Olacak O Kadar”ı Fox’ta başladı. Vatandaş elinde Atatürk posteri ile dolaşıyor. “İzinsiz Cumhuriyet Mitingi yapan bir vatandaş var” anonsu ile gözaltına alınıyor.
Polis sorgusu yapılıyor; “Ergenekoncu musunuz?”, “Bir numara kim?“, soruları soruluyor. Şu an televizyonlardaki tek “siyasi hiciv şovu”.