Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Hayatım Roman’ bir kitap... Ekin Atalar yazmış. ‘Chick lit’ dedikleri türde örnekleri var. (Selindrella)

Peki nedir? 20 - 30 yaşlarda bekar ve çalışan genç kadınlara yönelik yazılan bir edebiyat türü olduğu söyleniyor. Roman kahramanları yine bu yaşlarda olup Manhattan, Londra, New York gibi şehirlerde yaşayıp reklam, halkla ilişkiler gibi sektörlerde yer alırlarmış. ‘Sex and City’ ve ‘Bridget Jones’ en çarpıcı örnekleri olurmuş. Ekin Atalar’ın da başarılı ‘chick lit’ yazarı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Romanı dizi oldu. ‘Kavak Yelleri’nde birlikte çalıştığı Gökhan Horzum’la senaryoyu

‘CHICK LİT’ DİZİSİ
yazdılar. Nitekim izlerken tüm ‘chick lit’ özellikler dizimizde mevcut. Onlardaki ‘Manhattan’ bizde ‘Mashattan’ (Maslak’taki gökdelen yaşamı!) olmuş.

Hande Doğandemir olmuş

‘Hayatımın Aşkı’nı izlerken uzun zamandır görmediğim çok sevdiğim bir tanıdığı izler gibi oldum Gökçe
karakterinde.

Bunu hissettirmesi “Rolünü iyi yapıyor” dedirtti. Konuşma tarzı, hareketler vallahi bizim tanıdık. İş ve aşktaki sakar hali de pek keyifli veriyor. Berk Hakman (Kaan) benim için gizli starlardan. Burada o saçları görünce oyunculuğu filan bir kenara bıraktım. Fena halde takıldım bu saçlara! Ne oynadığını fark edemedim desem...

Zeynep Eronat ve Zafer Algöz çifti için ‘Adile Naşit - Nejat Uygur çifti benzetmesi yapılmış. Şimdilik o kadar değil.

Dizinin ‘aranılan çifti’ olacakları kesin. Verilen örnek bununda ötesinde, yakalamak öyle kolay değil. Ben dizide Seda Türkmen (Sema) daha öne çıkması gereken isimlerden biri olarak gördüm. Sonuçta sinema filmi uzunluğunda bir işin altından kalkmak için bazı karakterlerin öne çıkması gerekiyor. Yani ‘başrol’ kıvamında. Sema onlardan biri. Bir diğer isim Yonca Evcimik.

Serkan Çağanoğlu (Demir) işini yapıyor yine. “Çok fazla Amerikan işi” olmuş dedi ev ahalisi. Ne kadar ‘Mashattan’da yaşamış olsan da yine bir ‘Türk aile yapısı’ hali görmek istiyor seyirci. Bu ‘fazla Amerikan olmuş’ halinden kurtarmak lazım galiba. Kanal D gibi psikolojik olarak dizisi izlenen kanalda olması, avantaj. Önce‘Tatlı İntikam’ ile yarışacak diye düşünüyorum!

Haberin Devamı

Lig tv maçı bitiremedi

‘CHICK LİT’ DİZİSİ


Pozisyon tekrarı ve ayrıntı göstermekten maçı kaçırdığını çok yazdım Lig TV’nin. Beşiktaş - Osmanlıspor maçının bitiş düdüğünü de işte bu ‘ayrıntı telaşı’ nedeniyle kaçırdı. Uzatmaların son dakikası, yedek kulübesi, seyirciler derken spikerin ‘maç bitti’ anonsu ile durumu anladık. Şampiyonluğun ilanı gibi önemli bir düdüktü oysa. Belki de tüm maç boyu atlanmaması gereken tek kareydi!