Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Çilek Kokusu’ (Star TV) yazlıklar arasında en çok konuşulan diziydi.

Yani bir sıfır önde başladı. Hitap ettiği ‘ergenler’in felsefesini anlamakta güçlük çektiğim için ben yine ‘ihtiyar’ gözlüklerimle bakacağım diziye.

Demet Özdemir (Aslı) elinden geleni yapıyor. Genç çocuklarımız baklava vücutlu, ‘Best Model’ markalı Yusuf Çim (Burak) ve Ekin Mert Daymaz’a (Volkan) gelirsek Star TV gibi iddialı bir kanalın, iddialı dizisi için hafif kaldı.

‘İsimsiz oyuncuları’ keşfetmek bu yazlık dizilerin amaçları ama yani yeteneğin yüzde kaçından nasiplenmişler?

Haberin Devamı

Eh biraz ‘Volkan’ rolünü kapmış görülüyor. Yusuf kardeşimizin hocalardan daha ders alması lazım. Ha yapımcılar ve kanalın yönetici ekibi benden daha iyi bilecek diye düşünerek “Vardır bir bildikleri” diyorum. Tamam göze batmadılar ama, hani oyunculuk değil yani...

Vücutları gördük, tartışmasız genç kızların yüreklerini hoplatmaya yetmiştir!

Dikkatimi ‘Aslı’nın arkadaşı ‘Gonca’ (Zeynep Tuğçe Bayat) çekti. Deli dolu bir genç halini fena hissettirmedi. Destek kadro (yani analar, babalar vs.) Mahir Günşiray (Nihat), Mine Tugay (Elçin), Murat Başoğlu (Sinan), Uğur Demir Pehlivan (Emel) işlerini yapıyor, paralarını alıyor diyeyim.

Dizinin bir nevi ‘tılsımlı’ hali var.

Adından, sunumundan ‘tutması gerekiyor’ gibi duruyor.

TÜRKİYE BENİ NE KADAR ANLADI?
Meksika’da bir televizyon kanalının izlenme oranı artmış. Bunu hava durumunu sunan Yanet Garcia sağlamış. Model olan Yanet, düzgün fiziğiyle ekrana çıkınca millet hava durumunu izler olmuş. Biz de bu işi Hülya Uğur yaptı. Hâlâ onun hava durumları konuşulur. “Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun” sözü kapak olmuştur.
Yıllar sonra bu haber üzerine, kendisini aradım sordum ‘Neydi işin sırrı?’
diye... Şöyle bir yanıt aldım:
“Orada yansıtılan (yani hava durumu sunuculuğu) Doris Day komikliğinde ve saf ama bir o kadar da yanıltıcı zekası olan kadındı” diye özetledi.
“Tabii Türkiye bunun ne kadarını anladı bilemem” diye de ekledi.
NTV SPOR KESTİ Mİ?
Pınar Karşıyaka baskette şampiyon oldu. Şampiyonluk reklamı dönüyor. NTV Spor’da izledim. Sonuna doğru “Şampiyon Karşıyaka’ya ismimizi vermekten.... duyuyoruz” diye bitti. Bir sözü yutmuşlar. ‘Gurur duyuyoruz’ diye bitiyor.
CNN Türk’te denk geldim. Kesintisiz yayınlandı. Garip bir durum!